Sense Internaţional România

Zoom in Regular Zoom out

Interventie timpurie

Intervenţie timpurie

Servicii specializate pentru copiii cu deficiențe senzoriale cu vârste cuprinse între 0-3 ani.
Educatie

Educaţie

Servicii educaționale pentru elevii cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple.
Vocational

Vocaţional

Dezvoltarea de aptitudini vocaționale pentru tinerii cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple.
Promovarea drepturilor

Promovarea drepturilor

O lume în care toţi copiii şi adulţii cu surdocecitate pot deveni membri activi ai societăţii.

Direcționează 2% din impozitul pe venit către

copiii și tinerii cu surdocecitate din România.

 

despre surdocecitate

cu Călin Goia

Surdocecitatea

Surdocecitatea este o deficiență multisenzorială gravă, de cele mai multe ori asociată și cu alte tipuri de deficiențe.

Tipuri de surdocecitate

Tipuri de surdocecitate

Află detalii
Cauzele surdocecitatii

Cauzele surdocecitatii

Află detalii
Comunicare surdocecitate

Comunicare

Află detalii

Implică-te

Ne dorim să putem realiza cât mai multe pentru cei cu surdocecitate din România și să avem un impact cât mai mare la nivel național, dar pentru asta avem nevoie și de ajutorul tău!

Implica compania ta

20% pentru tinerii cu surdocecitate

Implică-te acum!

Testimoniale

Vasile Adamescu
Sense Internațional România a realizat multe lucruri frumoase pentru noi, persoanele cu surdocecitate, și cu siguranță vor duce la bun sfârșit multe proiecte pe viitor.
Ioana Cherciu
Un simplu mulțumesc nu este de ajuns pentru oportunitatea oferită, de a reda dreptul la educație persoanelor cu surdocecitate din C.S.E.I. ”Elena Doamna”,  prin proiectul vocational ”Sens pentru viață”.
Eva Oprea
Pentru mine personal proiectul de Intervenție timpurie înseamnă o modalitate unică de a lucra cu copilul mic. Intervenția timpurie deschide calea spre un drum corect pe care îl poate urma un copil cu DSM/surdocecitate.
Daniela Simion
Înainte de a începe programul de Intervenție Timpurie, Adela nu era foarte atrasă de jucării și de ceea ce produc ele (sunete, lumini, vibrații). După mai multe ședințe de stimulare multisenzorială care au coincis în timp și cu protezarea, Adela a devenit mult mai interesată de jucării și de explorarea lor.
Lect. univ. dr Cristian Buică-Belciu
Sense International Romania a devenit, din 2001 până astăzi, un exemplu de bune practici în sfera organizaţiilor nonguvernamentale implicate în îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi. Impactul pozitiv asupra vieţii celor cu surdocecitate reprezintă rezultatul firesc al convergenţei celor patru principii ce caracterizează o organizaţie prestigioasă: viziune, strategie, resurse, mediatizare.
Amalia Fodor
Sense Internațional România este prima fundație din România care a îndrăznit să abordeze problema persoanelor cu surdocecitate. Am fost impresionați încă de la primul proiect al fundației, pe care l-am finanțat în 2012, primul nostru an de activitate, de curajul de a face proiecte pentru persoanele cu dublă deficiență.

Ultimele noutăți

„Înfruntând viaţa” – autobiografia unui om care a învins întunericul şi tăcerea

„Înfruntând viaţa” este autobiografia unui om cu voinţă de fier, un om care a învins întunericul şi tăcerea. Rămas fără vedere şi auz la vârsta de numai doi ani, Vasile Adamescu părea a fi o cauză pierdută însă, printr-o luptă imensă, reuşeşte, alături de inimoşii săi profesori, imposibilul.
A învățat

Citește mai mult

Evoluția surdocecității – ce urmează?

Timp de două zile, Sense Internațional România a participat la Conferința Internațională Evoluția surdocecității – ce urmează?, eveniment ce a avut loc la Moscova în 3-4 aprilie 2018. Organizatorii conferinței au fost Connection – Deafblind Support Foundation și Yaseneva Polyana.
A fost o conferință în care cuvântul cheie a fost

Citește mai mult

Ateliere cu bucurie dedicate tinerilor cu surdocecitate

Luna martie am dedicat-o în acest an tinerilor cu surdocecitate din cele 8 școli speciale cu care lucrăm. Ne-am dorit să îi cunoaștem mai bine, mai presus de interacțiunile pe care le aveam deja cu ei din cadrul atelierelor vocaționale unde învață o meserie, așa că am organizat 2 întâlniri

Citește mai mult