Sense Internaţional România

Zoom in Regular Zoom out

Interventie timpurie

Intervenţie timpurie

Servicii specializate pentru copiii cu deficiențe senzoriale cu vârste cuprinse între 0-3 ani.
Educatie

Educaţie

Servicii educaționale pentru elevii cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple.
Vocational

Vocaţional

Dezvoltarea de aptitudini vocaționale pentru tinerii cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple.
Promovarea drepturilor

Promovarea drepturilor

O lume în care toţi copiii şi adulţii cu surdocecitate pot deveni membri activi ai societăţii.

Direcționează 20% din impozitul pe profit către

tinerii cu surdocecitate din România.

 

 

despre surdocecitate

cu Călin Goia

Surdocecitatea

Surdocecitatea este o deficiență multisenzorială gravă, de cele mai multe ori asociată și cu alte tipuri de deficiențe.

Tipuri de surdocecitate

Tipuri de surdocecitate

Află detalii
Cauzele surdocecitatii

Cauzele surdocecitatii

Află detalii
Comunicare surdocecitate

Comunicare

Află detalii

Implică-te

Ne dorim să putem realiza cât mai multe pentru cei cu surdocecitate din România și să avem un impact cât mai mare la nivel național, dar pentru asta avem nevoie și de ajutorul tău!

Implica compania ta

20% pentru tinerii cu surdocecitate

Implică-te acum!

Testimoniale

Vasile Adamescu
Sense Internațional România a realizat multe lucruri frumoase pentru noi, persoanele cu surdocecitate, și cu siguranță vor duce la bun sfârșit multe proiecte pe viitor.
Ioana Cherciu
Un simplu mulțumesc nu este de ajuns pentru oportunitatea oferită, de a reda dreptul la educație persoanelor cu surdocecitate din C.S.E.I. ”Elena Doamna”,  prin proiectul vocational ”Sens pentru viață”.
Eva Oprea
Pentru mine personal proiectul de Intervenție timpurie înseamnă o modalitate unică de a lucra cu copilul mic. Intervenția timpurie deschide calea spre un drum corect pe care îl poate urma un copil cu DSM/surdocecitate.
Daniela Simion
Înainte de a începe programul de Intervenție Timpurie, Adela nu era foarte atrasă de jucării și de ceea ce produc ele (sunete, lumini, vibrații). După mai multe ședințe de stimulare multisenzorială care au coincis în timp și cu protezarea, Adela a devenit mult mai interesată de jucării și de explorarea lor.
Lect. univ. dr Cristian Buică-Belciu
Sense International Romania a devenit, din 2001 până astăzi, un exemplu de bune practici în sfera organizaţiilor nonguvernamentale implicate în îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi. Impactul pozitiv asupra vieţii celor cu surdocecitate reprezintă rezultatul firesc al convergenţei celor patru principii ce caracterizează o organizaţie prestigioasă: viziune, strategie, resurse, mediatizare.
Amalia Fodor
Sense Internațional România este prima fundație din România care a îndrăznit să abordeze problema persoanelor cu surdocecitate. Am fost impresionați încă de la primul proiect al fundației, pe care l-am finanțat în 2012, primul nostru an de activitate, de curajul de a face proiecte pentru persoanele cu dublă deficiență.

Ultimele noutăți

CORTUL SENZORIAL în Parlamentul României

Un exercițiu de empatie pentru persoanele cu surdocecitate
Sense Internaţional România a organizat luni, 16 octombrie, începând cu ora 12:00, un eveniment de conștientizare asupra surdocecității în cadrul Parlamentului României, cu ocazia finalizării proiectului Sensabilitate.
În cadrul Caravanei Sensabilitate, fundația a organizat evenimente similare în 12 orașe din țară, unde

Citește mai mult

Înotăm cu Sense la #SwimathonBucurești 2017

Oficial, #SwimathonBucuresti a început și ne pregătim forțele pentru a fi alături de tinerii care învață meseria de tipograf digital din atelierele noastre, alături de trei echipe motivate să înoate în data de 8 iulie pentru ei și să strângă fonduri cu această ocazie. Anul acesta le este dedicat lor,

Citește mai mult

Copii și tineri din 9 orașe o sărbătoresc pe Helen Keller, în luna iunie!

Luna iunie este dedicată la nivel mondial unei figuri reprezentative pentru lumea surdocecității – Helen Keller, care în ciuda lipsei totale a văzului și auzului, a devenit scriitoare, militantă pentru drepturile omului și o adevărată sursă de inspirație pentru toți din jur.
Povestea ei este redată în filmul The Miracle

Citește mai mult