• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

NE POȚI SPRIJINI AZI, 

DIRECȚIONÂND 3.5% DIN IMPOZITUL PE VENIT CĂTRE CAUZA

COPIILOR ȘI TINERILOR CU SURDOCECITATE

Prin simplul gest de completare a formularului 230 poți să fii și tu alături de ei! Ai opțiunea de a contribui cu până la 3,5% din impozitul pe profit. Mai mult decât atât, poți bifa căsuța Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani, ceea ce înseamnă că distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitată prin cerere pentru aceiași beneficiari pentru o perioadă de cel mult 2 ani şi va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective.

Procesul este unul simplu și implică următoarele:

- printarea formularului cu datele Fundației Sense Internațional România

- completarea lui cu datele din buletin

- depunerea lui la sediul ANAF corespunzător sau trimiterea lui prin scrisoare recomandată până la 25 MAI 2021 cu confirmare de primire; sau online, în cazul în care aveți un profil valid pe site-ul ANAF.

Suntem aici să îți oferim tot sprijinul necesar și în acest sens ne poți contacta la adresa de e-mail: contact@surdocecitate.ro

Împreună, alături de copiii și tinerii cu surdocecitate!

De 20 de ani noi, cei de la Fundația Sense Internațional România, ne-am dedicat timpul copiilor și tinerilor cu surdocecitate, familiilor și profesorilor lor. De departe însă, și pentru noi, ultimul an a fost cel mai dificil. Ne-am înconjurat de speranță și am acționat acolo unde a fost nevoie, atât cât ne-au permis resursele. Mai avem însă foarte multe de făcut!

Astăzi ai puterea să schimbi în bine viața persoanelor cu surdocecitate. Cu ajutorul tău, dorim să ne asigurăm în continuare că tot mai mulţi copii și tineri cu surdocecitate au o șansă reală la educaţie, că nu sunt uitaţi, că nu sunt lăsaţi în urmă. Vrem să fim în continuare alături de părinţii și familiile lor, dar și de profesori, venind în sprijinul lor cu soluţii adaptate noului context, cel al pandemiei.

Cum îi sprijinim pe cei ce au nevoie de noi?

  • Dotăm școli speciale unde învaţă copiii cu surdocecitate cu măști transparente, cu dezinfectanţi și alte echipamente de protecţie împotriva virusului SARS-COV-2, cu echipamente IT – laptopuri și tablete.

 

  • Creăm clipuri video accesibile, în limbajul semnelor, cu contrast, subtitrare și varianta text, adresate persoanelor cu deficienţe de văz și de auz, abordând temele majore ale contextului actual de viaţă - ce înseamnă acest virus, cum să ne protejăm, ce să facem dacă avem simptome, de unde ne informăm?

 

  • Pentru familii, realizăm și traducem materiale conţinând idei de activităţi, jocuri și exerciţii ce pot fi făcute împreună cu copiii cu surdocecitate acasă, cu costuri minime, pentru a continua terapia care se desfășura în școli.

 

  • Pentru copiii cu surdocecitate și profesorii lor, lucrăm la un program software adaptat celor ce au atât deficienţe de văz cât și de auz, în acord cu Curriculumul naţional pentru educarea copiilor cu surdocecitate, dezvoltat de noi în 2008 și aprobat de Ministerul Educaţiei.

 

  • Dezvoltăm un curs online în domeniul surdocecităţii, adresat specialiștilor care lucrează cu copii și tineri cu surdocecitate.