• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Autism sau surdocecitate?

Aceasta este întrebarea la care, timp de 2 zile – specialiști psihopedagogi, psihologi, kinetoterapeuți și asistenți sociali – au încercat să răspundă la Oradea, în cadrul întâlnirii bianuale a profesorilor care lucrează cu copii cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple.

Întâlnirea, intitulată Autism versus surdocecitate – o provocare in educarea copiilor cu deficiente senzoriale multiple, a oferit ocazia celor prezenți să discute pe marginea asemănărilor și deosebirilor în abordarea celor două problematici. S-au discutat atât aspect teoretice, incluzând ultimele cercetări în domeniu la nivel international, cât mai ales aspecte practice în evaluarea copiilor.

La întâlnire au participat reprezentanți ai gazdelor – Alina Vese, inspector pentru învățământ special în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, Ioana Corompaki director al Pyramid Learning Centre, Dr. Carmen Avram reprezentând Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix și Rodica Lezeu, director al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă CRISTAL, alături de specialiști din București, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu și Timișoara.