• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Bianca și povestea ei

Se numeşte Bianca şi are 6 ani şi jumătate. S-a născut atât cu probleme de vedere (cataractă congenitală), cât şi cu probleme de auz (hipoacuzie bilaterală profundă). Din cauza acestor probleme severe de comunicare, a fost imposibil pentru Bianca să facă faţă grădiniţei dintr-un mic sat din judeţul Argeş, unde locuiesc părinții ei. Bianca nu avea deprinderi de autonomie personală, nu scotea niciun cuvânt și nu cunoștea limbajul semnelor. De aceea, la vârsta de 4 ani, Bianca a fost adusă de mama ei la Gradiniţa pentru Hipoacuzici nr. 65 din Bucureşti.

Bianca este acum în al treilea an la grădiniţă. S-a integrat repede, este îndragită de colegi și educatoare și se simte foarte bine. Într-o clasă mică, cu doar 4 copii, Bianca învață să se joace, să picteze și să danseze. Ea învață să comunice în limbajul mimico-gestual însoțit de verbalizare, rostește deja cuvinte simple și este foarte talentată la teatrul de marionete. «Bianca este un copil foarte intuitiv şi foarte curios. Câteodată este cam încăpăţânată, însă doar pentru că îi place să se implice în activităţi cât mai variate şi se plictiseşte repede.» spune Eliza, educatoarea Biancăi.

Directioneaza 20 % din profit

În situația Biancăi se regăsesc sute de copii și tineri cu deficiențe senzoriale multiple, care beneficiează anual de servicii adecvate, oferite gratuit de personal specializat, instruit în domeniul surdocecității de către Sense Internațional (România).

Direcționând 20% din impozitul pe profit către Sense Internațional (România) puteți contribui la educația Biancăi și a altor copii asemenea ei. Veți acorda copiilor cu surdocecitate din România ȘANSA unei intervenții și educații croite după nevoile lor specifice si ȘANSA învățării unei meserii.   

INVESTIȚI ÎN EDUCAȚIE ȘI ÎN VIITORUL COPIILOR CU SURDOCECITATE!

Procedura nu implică niciun cost pentru companie și este prevazută de Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea și Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările și completarile ulterioare. Pentru detalii și contract de sponsorizare vă rugăm accesați AICI