• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Conferința Internațională privind Intervenția Timpurie la Copilul cu Surdocecitate sau Deficiențe Senzoriale Multiple

Sense Internațional România organizează în perioada 18 – 20 martie, în București, Conferința Internațională privind Intervenția Timpurie la Copilul cu Surdocecitate sau Deficiențe Senzoriale Multiple.

În cadrul evenimentului vor fi abordate o serie de teme cu privire la dezvoltarea copilului cu deficiențe senzoriale multiple, precum:

 

  • Diagnosticarea problemelor de vedere la nou-născut;
  • Sindromul C.H.A.R.G.E. – cauze, identificare și impact asupra copiilor mici;
  • Depistarea deficienței senzoriale auditive la nou-născut;
  • Rolul intervenției timpurii la nou-născut;
  • Implicațiile deficienței senzoriale multiple.

De asemenea, vor fi prezentate rezultatele Raportului de cercetare privind intervenția timpurie la copilul cu surdocecitate în România 2007 – 2014, ca model de bună practică.

Invitatul special la conferință este Excelența Sa Jean Hubert Lebet – Ambasadorul Confederației Elvețiene la București.

Doamna Liana Mitran – Inspector General pentru Învățământ Special și Special Integrat din cadrul Ministerului Educației și Cercetării Științifice, doamna doctor Ileana Vătavu, Coordonator al Programului Ministerului Sănătății privind Prevenirea Cecitătii la Nou Născuții Prematuri Diagnosticați cu Retinopatie de Prematuritate, doamna Mihaela Ungureanu, Președinte al Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități și doamna Izabella Gabriela Popa, Consilier Superior în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție vor adresa cuvinte de bun-venit participanțior la deschiderea oficială a conferinței.

La eveniment vor participa specialiști în educație, sănătate și servicii sociale din România și din străinătate, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, partenerii Sense International România în implementarea proiectului, părinți ai copiilor cu surdocecitate, precum și alte ONG-uri active în domeniul dizabilității.

Prezentările pe diverse teme în legătura cu surdocecitate și mecanismele de intervenție timpurie vor fi susținute de către experți din Marea Britanie și din România precum: Dr. Andrew Baikie – medic oftalmolog, consultant pentru Serviciul Guvernamental pentru Sănătate din Fife, Scoția și Lector Superior în cadrul Școlii de Medicină a Universității St. Andrews, Dr. Sebastian Cozma – Coordonatorul Programului de Screening Auditiv Neonatal – Spitalul Clinic Recuperare Iași și Președinte al Societății Române de Audiologie și Patologie a Comunicării, Dr. Jeremy Kirk – Endocrinolog Consultant și Profesor Asociat la Spitalul pentru Copii din Birmingham, Marea Britanie și Dr. Heather Murdoch – profesor, lector, scriitor și cercetător în domeniul surdocecității și Lector de Onoare la Universitatea Birmingham.

”Pentru Sense Internațional România, proiectul de intervenție timpurie este un proiect de suflet, pentru că se adresează nou-născuților și copiilor mici care au atât deficiențe de vedere cât și de auz, precum și alte probleme de sănătate. Cel mai mult ne bucură faptul că la eveniment și-au anunțat prezența mulți părinți ai copiilor din programul de intervenție timpurie, cei care ințeleg cel mai bine importanța acestei intervenții. Vă propunem o conferință cu prezentări extrem de interesante, din partea unor oameni extraordinari – adevărați specialiști în domeniile lor: surdocecitate, intervenție timpurie, audiologie, oftalmologie, endocrinologie și neonatologie.” a declarat doamna Cristiana Salomie, Director Sense International România.

Evenimentul este parte a proiectului Intervenția timpurie la nou-născuții cu deficiențe senzoriale multiple din România – o abordare unică și inovativă inițiată de societatea civilă, proiect co-finanțat de Elveția prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Descărcați aici:

PROGRAMUL CONFERINȚEI

COMUNICATUL DE PRESĂ