• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Încă două centre vocaționale pentru tinerii cu surdocecitate

De curând, am lansat cu succes încă două centre vocaționale, două mini-tipografii dotate și dezvoltate de Sense Internațional (România) și partenerii locali prin proiectul Sens pentru viață, finanțat de Fundația ORANGE și Fundația MEDICOR.

La Arad, tipografia funcționează în cadrul Liceului Tehnologic Special Sfânta Maria. Tinerii de aici, împreună cu copii din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Arad, vor învăța alături de profesorii lor instruiți în domeniul surdocecității de către Sense Internațional (România) arta tipografiei digitale. La fel, tinerii din cadrul Liceului Tehnologic Special Gheorghe Atanasiu din Timișoara se mândresc și ei cu o astfel de tipografie digitală.

Noi centre vocationale pentru tinerii cu surdocecitate Noi centre vocationale pentru tinerii cu surdocecitate

Parte a unui proiect mai amplu ce își dorește dezvoltarea de servicii vocaționale adresate tinerilor cu surdocecitate din România, aceste două centre se alătură celorlalte 3 existente:  mini-tipografia din cadul Școlii Gimnaziale Speciale pentru Copii cu Deficiențe de Auz Sfânta Maria București, laboratorul de modelare a marțipanului din cadrul Liceului Tehnologic Special Vasile Pavelcu Iași și Mini-sera Micul Horticultor din cadrul Școlii Special Paul Popescu Neveanu Galați.

Noi centre vocationale pentru tinerii cu surdocecitate Noi centre vocationale pentru tinerii cu surdocecitate

Pe viitor, Sense Internațional (România) își dorește să extindă rețeaua de centre vocaționale și în alte orașe din țară, astfel încât tinerii cu surdocecitate din România să aibă șansa unui trai independent prin învățarea unei meserii cu căutare pe piața muncii.