• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Mare, în sfârșit, ne întâlnim!

Mare, soare, voie bună și dorință de cunoaștere, explorare, relaxare și implicare din partea tuturor pe termen lung.

Ne dorim schimbare, schimbare în bine pentru noi toți! – și astfel am petrecut 3 zile  cu povești reale de viață, la sfârșit de august, alături de grupul de tineri cu surdocecitate și de însoțitorii acestora, la malul mării din Mamaia în tabăra de lucru “Educație cu Sense Internațional”, parte a proiectului cu același nume finanțat de Fundația Nelumbo și Sense Internațional UK.

Am discutat despre programele și proiectele Sense Internațional România, despre ce înseamnă surdocecitate, am explicat mai multe despre safeguarding  și mai exact cum siguranța personală și starea de bine este importantă în orice mediu ne-am afla, cum fiecare dintre noi are datoria de a avea grijă atât de noi înșine, dar și de ceilalți. Împreună suntem o echipă!  Am  discutat despre drepturi și responsabilități și despre cum nevoile fiecăruia pot fi un punct de pornire în elaborarea unor direcții strategice și proiecte viitoare ale Sense Internațional România.

Dintre proiectele noi în derulare, am abordat necesitatea constituirii unui grup de persoane cu surdocecitate într-un mod mai implicat, mai activ, identificarea altora noi și importanța reprezentării în ceea ce privește respectarea și implementarea drepturilor fiecăruia.

După activitățile de lucru, împreună ne-am bucurat de o plimbare cu telegondola și am putut vedea cum arată  Marea Neagră de la înălțime, am participat la spectacolele minunate ale delfinilor și leilor de mare de la CSMN Constanța. Mulțumiri și recunoștință CSMN Constanța care ne-au permis accesul gratuit tuturor.

Participanților noștri le mulțumim pentru informațiile valoroase oferite și  pentru implicarea și energia lor pozitivă! Sunteți o inspirație pentru noi!

Mai multe imagini găsiți aici.