• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

O meserie de viitor pentru tinerii cu deficiențe senzoriale

Ieri, 17 septembrie 2015, Școala Gimnazială pentru Deficienți de Auz Sfânta Maria din București a trecut la un alt nivel educational. Începând cu acest an școlar, aici funcționează clasa a IX-a profesională, unică în București prin faptul că elevii cu deficiențe senzoriale învață să devină tipografi off-set, o meserie căutată pe piața muncii.

Elevii, părinții, profesorii și reprezentați ai partenerilor și susținătorilor acestui proiect au participat azi la eveniment, au vizitat mini-tipografia din cadrul școlii, au împărtășit păreri și sugestii, la final vizitând tipografia Best Print unde vor avea loc orele de practică.

Cei doisprezece elevi înscriși la această clasă vor învăța timp de patru ani teoria cât mai ales practica ce ține de meseria de tipograf. Vor învăța toate acestea în cadrul mini-tipografiei înființate în școală încă din 2013, prin proiectul Un sens pentru viață, proiect inițiat de Fundația Sense Internațional (România) și finanțat de Fundația Orange și Fundația Medicor.

În București, proiectul are la bază un parteneriat pe termen lung între Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Primăria Sectorului 6, Colegiul Tehnic Media București, tipografia Best Print, Școala Gimnazială pentru Deficienți de Auz Sfânta Maria și Sense Internațional (România).

Astfel de ateliere vocaționale au mai fost înființate de de Fundația Sense Internațional (România), cu finanțare din partea Fundației Orange și Fundației Medicor la Arad, Iași, Galați și Timișoara, urmând ca încă două mini-tipografii să fie deschise în curând la Focșani și Buzău.