Sense Internaţional România

Zoom in Regular Zoom out

Redirecționarea a 20% din impozitul pe profit se face prin reglementările Codului Fiscal, iar acest lucru nu necesită nici un cost din partea companiei, sponsorizarea fiind deductibilă direct din impozit. Conform art. 8 din Legea nr. 32/1994, cu privire la sponsorizare, persoanele fizice și juridice beneficiază de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizării.

 

Este vorba despre impozitul pe profit datorat în limita minimă:
a) 5% din cifra de afaceri
b) 20% din impozitul pe profit datorat

 

Procedura sponsorizării este simplă și nu necesită niciun cost din partea companiei. Sponsorizarea este deductibilă în totalitate din impozit, în limitele Codului Fiscal în vigoare, respectiv 20% din impozitul pe profit și nu mai mult de 5 la mie din cifra de afaceri, conform Legii 32/1994. Sponsorizarea se realizează pe baza unui contract de sponsorizare, pe care îl puteți descărca de aici – Contract sponsorizare SenseInternationalRomania2017

 

Vasile Adamescu

Ne dorim ca fondurile strânse prin intermediul acestei facilități fiscale să meargă către cei peste 170 de tineri cu surdocecitate din Programul Vocațional, din școlile speciale partenere din Arad, București, Buzău, Craiova, Focșani, Galați, Iași și Timișoara.

Aici am dezvoltat încă din 2012 ateliere vocaționale unde tinerii învață alături de profesori pregătiți în domeniu meseria de tipograf digital, horticultor și modelator marțipan. Aici le oferim oferim o șansă – șansa de a învăța o meserie într-unul dintre atelierele vocaționale, șansa de a duce o viață independentă. În continuare ne dorim să le fim alături și să îi ajutăm să dobândească încrederea, cunoștințele și aptitudinile necesare pentru a accesa un loc de muncă. Ne dorim să creăm legături reale între acești tineri, școală și potențiali angajatori, astfel încât încă din timpul școlii să învețe ce înseamnă un loc de muncă, devenind ucenici, pentru ca la finalizarea studiilor să aibă șansa unui trai independent, găsindu-și un loc de muncă în domeniul în care s-au pregătit în cadrul atelierelor vocaționale.

Vasile Adamescu este o persoană cu surdocecitate.

El nici nu vede, nici nu aude…

Cu toate acestea, a terminat o facultate, a fost profesor ajutând la rândul lui copii cu surdocecitate, scrie cărți, cunoaște cinci limbi străine, luptă pentru promovarea drepturilor persoanelor cu surdocecitate. Este membru în Consiliul Director al Fundației Sense Internațional România.

„De mulți ani mă implic în tot ceea ce înseamnă surdocecitate în țara noastră. Doresc mult binele acestor persoane, încerc să descopăr cât mai multe astfel de persoane cu surdocecitate și, prin exemplul meu de reușită, să-i motivez să facă ceva cu viața lor.”

Ne dorim pentru ei o viață independentă! Noi credem în ei, în potențialul lor și cel mai mult credem că alături de dumneavoastră putem face mai mult pentru ei!

Alăturați-vă nouă pentru a reda culoare viitorului lor! Ne dorim să vă avem aproape în acest demers și să ne sprijiniți, pentru a le arăta împreună că merită să reușească, că pot duce o viață cu SENSE!

 

Pentru mai multe informații și suport în vederea realizării unei sponsorizări în beneficiul tinerilor cu surdocecitate, vă stăm la dispoziție și ne puteți contacta la:

Email: andreea.toia@senseint.org.ro; Telefon: 0758437788 – Andreea Toia.