Sense Internaţional România

Zoom in Regular Zoom out

Anul acesta poți direcționa până în 3,5% din impozitul pe venit către copiii și tinerii cu surdocecitate!

 

campanie-2-5

Ce facem?

Află mai multe despre proiectele Sense Internațional România, dedicate copiilor și tinerilor cu surdocecitate, familiilor lor și specialiștilor din domeniu.
Mai mult
campanie-923480

Surdocecitatea

Ce este surdocecitatea? Care sunt tipurile de surdocecitate? Care sunt cauzele și efectele surdocecității? Cum comunică persoanele cu surdocecitate?
Mai mult

Despre noi

Fundaţia Sense Internaţional România, înfiinţată în 2001, este singura organizație din țară care lucrează cu şi pentru persoane cu surdocecitate.
Mai mult

Cum ne poți sprijini

Sunt mai multe moduri prin care poți fi alături de cauza copiilor și tinerilor cu surdocecitate din România iar sprijinul tău le va schimba viața.
Mai mult

Ultimele noutăți

La 19 ani, privim înainte

Azi, 2 februarie 2020, când Sense Internațional Romania împlinește 19 ani de activitate, nu privim înapoi, ci privim înainte.
Este important tot ceea ce am reușit până acum, dar este la fel de important tot ceea ce ne propunem pentru anul care vine:

Vom organiza mai multe excursii de

Citește mai mult

Interacțiuni cu Sens – Anca Corcheș

Spune-ne câteva cuvinte despre tine…Numele meu este Anca Corcheş şi sunt profesor psihopedagog la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca. Am o vechime la catedră de 22 de ani, dintre care 11 în activitatea cu elevii cu surdocecitate /dizabilităţi senzoriale multiple. Dacă fac un calcul simplu, cam jumătate […]

Citește mai mult

Vasile Adamescu – dincolo de simțuri

3 Decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități
Ziua de 3 decembrie a fost desemnată de către Organizația Națiunilor Unite – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Anul acesta, Fundația Sense Internațional România organizează o serie de activități pentru a marca această zi, zi dedicată celui care a fost

Citește mai mult

Acoperă urechile, închide ochii, deschide inima!

Anul acesta, Sense Internațional România împlinește 18 ani! Copiii cu care am început nu mai sunt copii, sunt adolescenți și tineri ce au în fața lor provocarea căutării unui loc de muncă, a unei vieți independente. Dorim să creăm legături reale între tineri, școală și companii (potențiali angajatori) astfel încât, […]

Citește mai mult

Raport anual 2018 – Cu drag, domnului Vasile Adamescu

Dedicăm acest raport Domnului Vasile Adamescu, membru în Consiliul Director al Fundației Sense Internațional România. Anul 2018 a fost anul în care am pierdut un adevărat reper. Povestea vieții lui a impresionat și impresionează mulți oameni, pentru că domnul Vasile Adamescu reprezintă un model de urmat pentru fiecare dintre noi, […]

Citește mai mult

e-Sense – folosind tehnologia digitală, revoluționăm educația copiilor cu surdocecitate

Singuri putem face atât de puțin… Împreună putem face atât de mult!
Helen Keller (1880-1968)
Fundația Orange a selectat proiectul e-Sense – folosind tehnologia digitală, revoluționăm educația copiilor cu surdocecitate pentru a fi finanțat în cadrul Programului de finanțare Lumea prin culoare și sunet, ediția 2019.
Copiii cu surdocecitate și

Citește mai mult