Sense Internaţional România

Zoom in Regular Zoom out

Vă invităm să accesați informații despre coronavirus în format accesibil (limbajul semnelor, voce, subtitrare, text) pentru a fi la curent cu ultimele recomandări.

campanie-2-5

Ce facem?

Află mai multe despre proiectele Sense Internațional România, dedicate copiilor și tinerilor cu surdocecitate, familiilor lor și specialiștilor din domeniu.
Mai mult
campanie-923480

Surdocecitatea

Ce este surdocecitatea? Care sunt tipurile de surdocecitate? Care sunt cauzele și efectele surdocecității? Cum comunică persoanele cu surdocecitate?
Mai mult

Despre noi

Fundaţia Sense Internaţional România, înfiinţată în 2001, este singura organizație din țară care lucrează cu şi pentru persoane cu surdocecitate.
Mai mult

Cum ne poți sprijini

Sunt mai multe moduri prin care poți fi alături de cauza copiilor și tinerilor cu surdocecitate din România iar sprijinul tău le va schimba viața.
Mai mult

Anul acesta poți direcționa până în 3,5% din impozitul pe venit către copiii și tinerii cu surdocecitate!

 

Ultimele noutăți

COVID-19: Cine protejează persoanele cu dizabilități?– Expert ONU în drepturile omului

Redăm mai jos traducerea articolului apărut pe site-ul Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului intitulat COVID-19: Cine protejează persoanele cu dizabilități?
GENEVA (17 martie 2020) – ”S-a făcut prea puțin pentru a le oferi persoanelor cu dizabilități îndrumarea și sprijinul de care au nevoie pentru a fi protejați pe

Citește mai mult

Orientare și mobilitate pe schiuri

Pe parcursul a trei zile, un grup de tineri cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple, însoțiți de profesorii lor şi de echipa Sense Internațional România, au participat la excursia anuală de orientare și mobilitate ce s-a ținut la Predeal. Participanții au petrecut momente minunate împreună, cunoscându-se mai bine prin jocuri […]

Citește mai mult

Ramona își donează ziua de naștere copiilor cu surdocecitate

Colega noastră Ramona Antonie împlinește anul acesta 14 ani de când lucrează la Sense Internațional România cu și pentru persoanele cu surdocecitate. Și pentru a marca acest moment special, ea a pornit o campanie de strângere de fonduri donându-și ziua de naștere prin platforma Galantom. Și-a propus să strângă suma […]

Citește mai mult

La 19 ani, privim înainte

Azi, 2 februarie 2020, când Sense Internațional Romania împlinește 19 ani de activitate, nu privim înapoi, ci privim înainte.
Este important tot ceea ce am reușit până acum, dar este la fel de important tot ceea ce ne propunem pentru anul care vine:

Vom organiza mai multe excursii de

Citește mai mult

Interacțiuni cu Sens – Anca Corcheș

Spune-ne câteva cuvinte despre tine…Numele meu este Anca Corcheş şi sunt profesor psihopedagog la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca. Am o vechime la catedră de 22 de ani, dintre care 11 în activitatea cu elevii cu surdocecitate /dizabilităţi senzoriale multiple. Dacă fac un calcul simplu, cam jumătate […]

Citește mai mult

Vasile Adamescu – dincolo de simțuri

3 Decembrie – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități
Ziua de 3 decembrie a fost desemnată de către Organizația Națiunilor Unite – Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Anul acesta, Fundația Sense Internațional România organizează o serie de activități pentru a marca această zi, zi dedicată celui care a fost

Citește mai mult