Sense Internaţional România

Zoom in Regular Zoom out

Campania 2%

Anul acesta sărbătorim 17 ani dedicați copiilor și tinerilor cu surdocecitate, 17 ani de proiecte și parteneriate cu numeroase școli și spitale din țară, 17 ani în care am reușit să ne apropiem de ei, de familiile lor și de specialiștii cu care lucrează, aflând care le sunt nevoile.

Din 2012, lucrăm cu tinerii cu surdocecitate, creând o rețea de 8 centre vocaționale în toată țara.  Aici, ei învață o meserie, una care pe viitor să le ofere o șansă în plus la o viață independentă. Peste 220 de tineri aprofundează meseriile de tipograf digital, modelator marțipan sau horticultor. Atelierele sunt axate pe practică, dotate cu aparatura necesară și le oferă tinerilor un mediu de învățare apropiat de realitate. O parte dintre centre au dezvoltat parteneriate cu tipografii, iar tinerii experimentează deja și mediul de lucru profesional.

Ne bucurăm enorm că am reușit prin acest program să le oferim o direcție, însă cea mai mare satisfacție vine din partea lor și a modului în care apreciază această experiență. Mădălina ne spune în câteva cuvinte ce înseamnă pentru ea lucrul în atelier:

Tipografia mi-a deschis alte orizonturi și a contribuit la dezvoltarea mea personală. Prima mea întâlnire cu atelierul vocațional m-a oglindit drept cea mai mică și neînsemnată ființă în fața unor “mașinării” atât de mari și importante, capabile să creeze lucruri minunate și eterne. Simțeam că frica își va pune stăpânire pe mine, însă când am terminat realizarea unui calendar al activităților finanțate de Sense, am simțit cum o lacrimă a succesului îmi mângâie obrazul neinițiat. Abia atunci am conștientizat că în acest atelier de mini-tipografie mă pot hrăni sufletește. Așa am realizat ulterior pliante, mape școlare, dosare, invitații și joculețe pentru cei mici. Acum mă amuz, spunându-mi că cea mai bună prietenă a devenit mașina de perforat și legat cu spiră, cea care m-a îndrumat să-mi înving teama ridicolă de altfel, în fața necunoscutului.”

Împreună, alături de copiii și tinerii cu surdocecitate!

Pentru următorii ani, ne propunem să îi susținem pe acești tineri plini de voință și speranțe să reușească, ne dorim să demonstrăm că se poate! Vom crea ateliere dedicate lor pentru dezvoltarea de soft skills, vom promova învățământul dual și parteneriatele între mediul privat și școlile unde sunt dezvoltate atelierele vocaționale, îi vom susține în vederea integrării pe piața muncii și vom contribui la oferirea unor mijloace care să îi ghideze pe viitor. Împreună, putem da culoare viitorului lor!

Prin simplul gest de completare al formularului 230 (dacă ai fost angajat în 2017) sau al formularului 200 (dacă ai obținut venituri independente) poți să fii și tu alături de ei!

Procesul este unul simplu și implică următoarele:

- printarea formularului cu datele Fundației Sense Internațional România

- completarea lui cu datele din buletin

- depunerea lui la sediul ANAF corespunzător sau trimiterea lui prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire; sau online, în cazul în care aveți un profil valid pe site-ul ANAF

Suntem aici să vă oferim tot sprijinul necesar și în acest sens ne puteți contacta la numărul de telefon 0758437788 sau la adresa andreea.toia@senseint.org.ro.