• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Și eu simt muzica

Vă invităm la atelierul online ”Și eu simt muzica - terapie prin muzică la copiii cu surdocecitate și dizabilități senzoriale”. Evenimentul va avea loc marți, 3 decembrie 2024, între orele 18.00 - 20.00 și beneficiază de prezența a doi invitați, specialiști cu experiență bogată în domeniul meloterapiei: Carmen-Venera Pătruțescu, psiholog și Alex Lupo, muzician, compozitor și interpret.

Atelierul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități și face parte dintr-o campanie mai largă, prin care în luna decembrie, cele 23 de școli partenere ale Sense Internațional România din Arad, București, Buzău, Cluj, Craiova, Galați, Fălticeni, Focșani, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Frumos, Timișoara vor desfășura activități de terapie prin muzică, folosind kituri de instrumente muzicale donate în acest scop.

Ca în fiecare an, dedicăm această campanie celui care a fost Vasile Adamescu (n. 5 septembrie 1944, Borcea, Călărași, d. 6 decembrie 2018, Cluj-Napoca), profesor, artist, scriitor, promotor al drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Carmen

Carmen-Venera Pătruțescu este psiholog, cu o experiență bogată în domeniul educației copiilor cu nevoi speciale. A absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, urmând studii postuniversitare de specializare în psihopedagogie și didactică și în management educațional. În prezent, este stabilită în Germania, unde a obținut recunoașterea profesională, fiind membră a Asociației Psihologilor din Germania, urmând cursuri de aprofundare în pedagogie-psihologie, art-terapie și muzicoterapie cu instrumente Orff.

Actualmente, Carmen lucrează ca specialist în pedagogie și coordonator în cadrul unui centru pentru copii din München, unde desfășoară activități de terapie prin metode creative, evaluarea dezvoltării copiilor, consilierea părinților, cât și mentorat pentru practicanți și studenți.

Alex

Sense Arts & Wellbeing este lider în promovarea artelor incluzive în Marea Britanie, cu accent pe promovarea conexiunilor semnificative prin creativitate. În centrul acestei misiuni sunt colaboratori precum Alex Lupo, un muzician neurodivergent și terapeut muzical cu peste 20 de ani de experiență ca interpret, compozitor și producător. În calitate de partener cheie în programul incluziv al Sense Arts, Alex lucrează îndeaproape alături de Kris Halpin, directorul artistic pentru muzică al Sense, pentru a asigura oportunități accesibile și de impact pentru angajamentul creativ.

Alex aduce o experiență vastă în educația muzicală non-formală, elaborând și furnizând proiecte de creație muzicală incluzivă pentru oameni de toate vârstele, în diverse contexte. În calitate de terapeut muzical înregistrat, munca lui Alex cu oamenii sprijiniți de Sense îmbină arta și bunăstarea, creând experiențe puternice care celebrează exprimarea individuală prin muzică.

Înregistrare

Perioada de înscrieri a luat sfârșit. Participanții care au completat formularul de înregistrare sunt rugați să verifice în căsuța de e-mail primirea link-ului de conectare la atelier (inclusiv în Spam).

Atelierul se adresează cadrelor didactice din învățământul special și învățământul de masă care lucrează cu copii cu surdocecitate/dizabilități senzoriale, profesorilor psihopedagogi, studenților, masteranzilor, psihologilor, altor specialiști interesați, care doresc să afle informații despre terapia prin muzică.

Participarea la eveniment este gratuită iar numărul de locuri este limitat. Pentru înscriere, vă rugăm să completați formularul alăturat.

IMPORTANT! Atelierul va beneficia de interpretare în Limba Semnelor Române și în limba română.

Diplomă participare

Participarea la atelierul noastru este gratuită. Cu toate acestea, va fi percepută o taxă pentru cei care doresc să li se elibereze o Diplomă de participare, în următoarele condiții:

  • Participare efectivă la atelier, justificabilă prin prezență (scrierea în chat prezent, nume prenume, oraș);
  • Plata taxei de 50 lei;
  • Diploma va fi eliberată electronic și trimisă prin e-mail la adresa furnizată în formularul de înregistrare.

Taxa poate fi plătită și cu cardul de primă didactică.

ATENȚIE! Suma transferată pentru obținerea diplomei nu este returnabilă. Din acest motiv, vă rugăm să efectuați plata după încheierea atelierului, pentru a evita situația neplăcută în care nu puteți participa din motive obiective. Termenul pentru efectuarea plății și obținerea diplomei prin e-mail este de 3 luni de la data atelierului (3 decembrie 2024 - 3 martie 2025).

Contact

Pentru informații suplimentare, ne puteți scrie la contact@surdocecitate.ro