Interventie timpurie
Acasa / Interventie timpurie
În cadrul parteneriatelor cu școlile, maternitățile și autoritățile, au fost înființate patru centre de sprijin pentru intervenție timpurie pentru a oferi terapii specifice bebelușilor și copiilor nou-născuți cu deficiențe senzoriale.
Principalele realizări includ:
- 234 copii în 4 centre de sprijin pentru intervenție timpurie
- 103,581 nou-născuți testaţi pentru deficiențe auditive
- 17,049 copii testați pentru deficiențe vizuale
- 424 de părinți și membri ai familiilor informați și consiliați
- 25 de specialiști instruiți în educație, sănătate și servicii sociale și implicați în proiect
- Curriculum pentru intervenție timpurie aprobat de legislația românească
- SIR a elaborat Raportul de cercetare privind intervenția timpurie la copilul cu deficiențe senzoriale multiple în România, 2007 – 2014 – Model de bună practică.
Serviciile de intervenție timpurie continuă să fie livrate în toate cele patru centre. Potrivit specialiștilor implicați în acest program, în prezent există 90 de copii care beneficiază de terapii în București, Oradea, Timișoara și Iași.
Nou-născuții și copiii mici cu deficiențe auditive și/sau vizuale beneficiază de diagnostic, reabilitare și intervenție timpurie, cu sprijinul echipelor multidisciplinare formate din personal medical, profesori de învățământ special, psihologi și părinți. Serviciile oferite în centrele de sprijin pentru intervenție timpurie includ stimularea multisenzorială, formarea vizuală funcțională, educaţia auditivă perceptivă, terapia vocală, fizioterapia, informarea, susținerea și consilierea părinților.