• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Ce facem

Vocea persoanelor cu surdocecitate

Sense Internațional România va sprijini persoanele cu surdocecitate din România să aibă o voce, să fie văzute și auzite și, prin acțiuni de advocacy, să dobândească capacitatea de a asigura incluziunea socială a persoanelor cu surdocecitate din România.

Mai mult

Cursuri online

Având o experiență de peste 20 de ani în acest domeniu, Sense Internațional România pregătește pentru profesori psihopedagogi, psihologi, asistenți sociali, kinetoterapeuți, părinți și studenți cursuri online în domeniul surdocecității.

Mai mult

Și eu am o voce!

Copiii și tinerii cu surdocecitate din România își cunosc drepturile conform Convenției Organizației Națiunilor Unite privind Drepturile persoanelor cu Dizabilități și au o voce în a cere respectarea acestor drepturi.

Mai mult

e-Sense

Tehnologia digitală este din ce în ce mai răspândită în sistemul de educație, însă nu și în cazul copiilor cu surdocecitate. Pentru ca și ei să aibă acces la o educație de calitate, este nevoie de un software adaptat nevoilor lor specifice.

Mai mult

Sensabilitate

www.sensabilitate.ro - primul site din România accesibil pentru persoanele cu deficiențe senzoriale, o resursă cheie pentru persoanele cu surdocecitate, părinți și specialiști.

Mai mult

Sensi

Sensi - Siguranța online pentru copiii cu deficiențe senzoriale este un proiect ce își propune să diminueze riscurile la care sunt expuși acești copii în mediul online, de abuz fizic, emoțional, sexual, economic sau financiar.

Mai mult

Intervenție timpurie

Intervenția timpurie este esențială în dezvoltarea armonioasă a copiilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale. Cu cât se intervine mai timpuriu, cu atât cresc șansele de recuperare.

Mai mult

Servicii vocaționale

Odată cu terminarea școlii, tinerii cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple au nevoie de șansa unui trai independent găsindu-și un loc de muncă.

Mai mult

Educație

Pentru o educație de calitate la copilul cu surdocecitate, este nevoie de profesori instruiți în acest domeniu și de o bună cunoaștere a tehnicilor de lucru cu acești copii.

Mai mult

Conștientizare și comunicare

Pentru ca schimbarea să fie de durată, este nevoie de o mai bună conștientizare și cunoaștere a drepturilor și nevoilor specifice persoanelor cu surdocecitate.

Mai mult