• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Aventurile online ale lui Sensi

Dragi copii, părinți, profesori, jurnaliști și parteneri, Fundația Sense Internațional România și Fundația Orange vă invită să faceți cunoștință cu Sensi, personajul animat care le povestește copiilor despre siguranța online!

Sensi este un copil cu surdocecitate, adică are atât deficiențe de vedere cât și de auz. Poartă ochelari și aparat auditiv, iar acest lucru îi permite să navigheze pe internet.

În cele șase episoade din Aventurile online ale lui Sensi, personajul nostru observă o serie de situații riscante în mediul online sau în viața de zi cu zi.  Sensi atrage atenția copiilor asupra riscurilor la care se pot expune și cum anume se pot proteja atunci când folosesc internetul.

Această activitate face parte din proiectul Sensi – siguranță online pentru copiii cu deficiențe senzoriale, proiect finanțat de Fundația Orange prin Programul „Lumea prin Culoare și Sunet”, ediția 2020.

Episodul 1 - despre cyberbullying

Episodul 2 - despre siguranță financiară online

Episodul 3 - despre traficul de persoane

Episodul 4 - despre abuzul emoțional

Episodul 5 - despre importanța consimțământului

Episodul 6 - despre provocările online

Clipuri realizate de Studio OnScreen

Creator personaj Sensi: Lavinia Petrariu, OnScreen

Despre proiect

Proiectul Sensi - siguranță online pentru copiii cu deficiențe senzoriale este un proiect Sense Internațional România, finanțat de Fundația Orange. Proiectul promovează siguranța copiilor în mediul online prin intermediul unor video-uri animate, oferind astfel copiilor cu deficiențe senzoriale multiple instrumentele, cunoștințele și încrederea necesare pentru a reduce riscul de abuz în mediul online.

Proiectul se desfășoară la nivel național, în parteneriat cu 21 școli speciale din Arad, București, Buzău, Cluj Napoca, Craiova, Fălticeni, Focșani, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Frumos și Timișoara.

O componentă importantă este Raportul de cercetare privind comportamentul online al copiilor cu deficiențe senzoriale, create pentru a avea o imagine cuprinzătoare asupra situației existente și pentru dezvoltarea clipurilor video.

Proiectul se derulează în perioada ianuarie - decembrie 2021 și este finanţat de Fundaţia Orange prin Programul Lumea prin Culoare și Sunet 2020. Valoarea lui totală este de 104.721 lei, contribuţia Fundaţiei Orange fiind de 91.886 lei.