Aventurile online ale lui Sensi
Dragi copii, părinți, profesori, jurnaliști și parteneri, Fundația Sense Internațional România și Fundația Orange vă invită să faceți cunoștință cu Sensi, personajul animat care le povestește copiilor despre siguranța online!
Sensi este un copil cu surdocecitate, adică are atât deficiențe de vedere cât și de auz. Poartă ochelari și aparat auditiv, iar acest lucru îi permite să navigheze pe internet.
În cele șase episoade din Aventurile online ale lui Sensi, personajul nostru observă o serie de situații riscante în mediul online sau în viața de zi cu zi. Sensi atrage atenția copiilor asupra riscurilor la care se pot expune și cum anume se pot proteja atunci când folosesc internetul.
Această activitate face parte din proiectul Sensi – siguranță online pentru copiii cu deficiențe senzoriale, proiect finanțat de Fundația Orange prin Programul „Lumea prin Culoare și Sunet”, ediția 2020.
Episodul 1 - despre cyberbullying
Episodul 2 - despre siguranță financiară online
Episodul 3 - despre traficul de persoane
Episodul 4 - despre abuzul emoțional
Episodul 5 - despre importanța consimțământului
Episodul 6 - despre provocările online
Clipuri realizate de Studio OnScreen
Creator personaj Sensi: Lavinia Petrariu, OnScreen
Despre proiect
Proiectul Sensi - siguranță online pentru copiii cu deficiențe senzoriale este un proiect Sense Internațional România, finanțat de Fundația Orange. Proiectul promovează siguranța copiilor în mediul online prin intermediul unor video-uri animate, oferind astfel copiilor cu deficiențe senzoriale multiple instrumentele, cunoștințele și încrederea necesare pentru a reduce riscul de abuz în mediul online.
Proiectul se desfășoară la nivel național, în parteneriat cu 21 școli speciale din Arad, București, Buzău, Cluj Napoca, Craiova, Fălticeni, Focșani, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Frumos și Timișoara.
O componentă importantă este Raportul de cercetare privind comportamentul online al copiilor cu deficiențe senzoriale, create pentru a avea o imagine cuprinzătoare asupra situației existente și pentru dezvoltarea clipurilor video.
Proiectul se derulează în perioada ianuarie - decembrie 2021 și este finanţat de Fundaţia Orange prin Programul Lumea prin Culoare și Sunet 2020. Valoarea lui totală este de 104.721 lei, contribuţia Fundaţiei Orange fiind de 91.886 lei.