În maternitate, mi-au pus copilul în braţe şi mi-au spus:
nu va auzi, nu va vorbi, nu va vedea...
M-am speriat foarte tare!
Au fost cele mai grele zile din viaţa mea, nu ştiam cum să îl ajut!
Primele zile, primele săptămâni, primele luni
Primele zile, primele săptămâni, primele luni după aflarea diagnosticului sunt cele mai grele pentru părinții unui copil cu surdocecitate (pierdere de văz și de auz). Aceștia au mare nevoie de îndrumare pentru a găsi cele mai bune terapii pentru copilul lor, dar și de sprijin emoțional să facă față situației.
Deși pare o situație fără speranță, nu totul este pierdut. Dacă se intervine timpuriu, șansele unui copil cu surdocecitate de a se dezvolta armonios cresc considerabil.
Acum, poţi să le oferi sprijinul de care au atâta nevoie! Direcţionează 20% din impozitul pe profit către Fundaţia Sense Internaţional România fără niciun cost pentru compania ta, până la 31 decembrie 2024!
Suntem înregistrați în Registrul entităţilor și unităţilor de cult ANAF cu nr. 173227864/06.05/2019. Suma sponsorizată se deduce din impozitul pe profit, dacă se încadrează în limitele impuse de Codul Fiscal: 20% din impozitul pe profit și nu mai mult de 0.75% din cifra de afaceri, conform Legii 32/1994 și Legii 156/2019. Sponsorizarea se realizează pe baza unui contract de sponsorizare, pe care îl poți descărca de mai jos.
Un start bun în viață
Noi, fundaţia Sense Internaţional România, ne dorim că toţi copiii cu surdocecitate să aibă şansa unui un start bun în viaţă. Am început asta prin programul naţional de intervenţie timpurie în Bucureşti, Oradea, Iaşi şi Timişoara. Peste 800 de nou-născuţi au beneficiat de ajutor încă din primele luni de viaţă. Specialiştii formaţi de noi au lucrat cu aceşti copii, precum şi cu părinţii lor, oferindu-le sprijinul de care au atâta nevoie.
2006
Dotăm și echipăm primul centru de intervenție timpurie. Primii copii primesc servicii de intervenţie timpurie în Bucureşti.
2008
Dotăm și echipăm un nou centru. Intervenția timpurie se extinde în Oradea. Dotăm maternitatea cu aparat de screening auditiv.
2009
Dotăm și echipăm un nou centru. Copiii și familiile din Timișoara primesc servicii timpurie.
2012
Organizăm primul curs și formăm primii specialiști în domeniul intervenției timpurii.
2013
Intervenția timpurie se extinde în Iași. Elaborăm un curriculum în domeniu iar Ministerul Educației îl aprobă.
2022
Apare legislația privind servicii de intervenție timpurie care permite înființarea de noi centre de intervenție timpurie.
2024
Pregătim un nou curs pentru specialiști și extinderea acestor servicii în țară.
Timp, resurse, răbdare
Pentru a produce cu adevărat o schimbare, este nevoie de timp, de resurse și de multă răbdare. Este nevoie să lucrăm împreună cu specialiștii, cu familiile, cu autoritățile care au puterea de a lua decizii și de a le transforma în legi.
Copiii cu care am început acest program în 2006 sunt acum adolescenți. Pentru că au avut ocazia unui start bun în viață, ei sunt acum tineri cu șansa unei vieți independente și pline de semnificație.
Fiecare copil merită cel mai bun start în viață! Ajută-ne să îi ajutăm. Îți mulțumim!
Pentru informaţii suplimentare, poți lua legătura cu noi prin e-mail, la cbotezatu@senseint.org.ro sau la telefon: 0785 096 872, Cristina Botezatu Manager Dezvoltare.