• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

20% pentru copiii și tinerii cu surdocecitate

"Îţi aminteşti cum te-ai simţit în prima zi de lucru? Poate ai avut emoţii şi întrebări, poate ai fost entuziasmat să îţi cunoşti colegii. Dar dacă nu ai auzi şi nu ai vedea, oare cum ai păşi în lumea lor?

Eu sunt Crina. Nu aud din naştere, port ochelari şi comunic prin semne, sunt o persoană cu surdocecitate. Am auzit prima dată de Sense Internaţional România în anul 2008, când am mers la o întâlnire, apoi am participat la mai multe activităţi.

De anul acesta, sunt angajată Sense România...

Împreună cu colega mea Mădălina, şi ea cu deficienţe de vedere şi auz, coordonăm un grup de tineri cu surdocecitate. Ne întâlnim online, povestim despre drepturile noastre, mergem în excursii, ne dăm sfaturi.

Vrem să cunoaştem mai mulţi tineri ca noi, să îi ajutăm să se facă auziţi. Pentru că fiecare dintre noi are o voce, chiar daca uneori o putem auzi doar cu inima, nu cu urechea. Mădălina ştie limba semnelor şi interpretează pentru mine. Uneori durează mai mult timp să înţeleg tot ce spun celelalte colege ale mele, alteori mai puţin, dar mă ajută şi suntem o echipă. Oare cum se descurcă alţi tineri cu surdocecitate care vor să lucreze şi nu sunt înţeleşi?

Tu te-ai gândit vreodată cum ar fi să ai un coleg cu surdocecitate?"

 

Tinerii cu surdocecitate au nevoie de ajutorul tău

Ai citit gândurile Crinei, una dintre cele două colege ale noastre cu surdocecitate. De când lucrăm împreună, o susţinem cu ce are nevoie. Am adaptat întâlnirile de lucru, învăţăm limba semnelor, o ghidăm atunci când lucrează pe laptop. Altor tineri cu surdocecitate le este şi mai greu să se angajeze şi să se adapteze, mai ales pentru că nu toţi angajatorii sunt pregătiţi să le ofere asistenţă.

 

Acum, poţi să le oferi sprijinul de care au atâta nevoie! Redirecţionează 20% din impozitul pe profit către Fundaţia Sense Internaţional România până la 31 decembrie 2022 şi noi îi vom susţine să aibă o viaţă independentă.

Suntem înregistrați în Registrul entităţilor și unităţilor de cult ANAF cu nr. 173227864/06.05/2019. Suma sponsorizată se deduce din impozitul pe profit, dacă se încadrează în limitele impuse de Codul Fiscal: 20% din impozitul pe profit și nu mai mult de 0.75% din cifra de afaceri, conform Legii 32/1994 și Legii 156/2019. Sponsorizarea se realizează pe baza unui contract de sponsorizare, pe care îl poți descărca mai sus.

Pentru informaţii suplimentare, poţi lua legătura cu noi prin e-mail, la cbotezatu@senseint.org.ro sau la telefon: 0785 096 872 (Cristina Botezatu, Manager Dezvoltare).

21 de ani dedicaţi copiilor şi tinerilor cu surdocecitate

Anul acesta, Sense Internaţional România a împlinit 21 de ani de activitate, 21 de ani dedicaţi copiilor şi tinerilor cu surdocecitate, familiilor şi specialiştilor din domeniu.

Pe scurt, anul 2022 a însemnat: peste 1.000 de copii participanţi la ateliere şi activităţi senzoriale, trei excursii de orientare şi mobilitate la munte cu 38 de elevi, 22 de profesori şi părinţi, întâlniri lunare cu grupul de tineri cu surdocecitate şi o tabără la mare dedicată lor, Conferinţa Naţională Educaţia copiilor cu surdocecitate – Din nou împreună!, ediţia a doua a cursului online de introducere în surdocecitate.

Dincolo de aceste cifre sunt toţi oamenii minunaţi pe care i-am avut alături şi dorinţa de a construi o societate fără bariere, care să îi susţină pe cei mai vulnerabili dintre noi.

Avem nevoie de sprijinul tău! Ajută-ne să ajutăm în continuare copiii şi tinerii cu surdocecitate, direcţionând 20% din impozitul pe profit către Sense Internaţional România, fără niciun cost pentru compania ta. Împreună putem să facem mai mult bine!