• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Cu fiecare mână întinsă către părinți, ajutăm copiii cu surdocecitate

Dragă cititorule,

Eu sunt Stela, mămica lui Petre, un tânăr cu surdocecitate care comunică doar prin semne.

În primul rând, îți mulțumesc că citești mesajul meu! De când l-am născut pe fiul meu, în urmă cu 26 de ani, am aflat cât este de important să fii auzit, văzut, acceptat. Cum fiecare mână întinsă te poate susține să nu cazi când e cel mai greu, când crezi că nu mai ai putere să mergi înainte.

După ce s-a născut Petre, am trecut prin multe dezamăgiri. Îmi era teamă și să sper pentru că, dacă speri, s-ar putea să fii dezamăgit și nu credeam că pot să fac față încă unei dezamăgiri.

Mai târziu, am aflat de Sense Internațional România și în sufletul meu s-au mișcat niște rotițe. Am participat la activități și am cunoscut familii în situații asemănătoare. Am aflat că nu suntem singuri. Și așa, cu fiecare mână întinsă, ne-am ridicat și am început să avem încredere.

L-am descoperit altfel și pe Petre. M-am apropiat de el și am înțeles că poate și vrea mai mult decât credeam eu. Și-a făcut prieteni la activitățile SIR, are mai multă încredere în el. Parcă a prins aripi...

Aș fi vrut să aflu toate aceste lucruri mai devreme, când era Petre mic. Acum, sper să ajutăm împreună cât mai mulți părinți să nu își piardă speranța!

Pentru că și atunci când simți că nu mai poți, mai poți puțin!

Pentru familiile în care se nasc copii cu surdocecitate, adică atât cu pierdere de văz, cât şi de auz, primele zile, săptămâni, luni reprezintă o perioadă extrem de grea. Părinţii simt furie, negare, vinovăţie, ruşine, un sentiment de pierdere a oricărei speranţe de viitor.

Prin Sense, au învăţat să gestioneze mai bine dificultăţile, au cunoscut alţi părinţi în situaţii similare, au avut parte de sprijinul necesar ca să îşi poată sprijini copiii să atingă potenţialul lor maxim.

Stela şi ceilalţi părinţi ai copiilor cu surdocecitate au nevoie în continuare de tine şi de noi toţi! 

 

Acum, poţi să le oferi sprijinul de care au atâta nevoie! Direcţionează 20% din impozitul pe profit către Fundaţia Sense Internaţional România fără niciun cost pentru compania ta, până la 31 decembrie 2023!

Suntem înregistrați în Registrul entităţilor și unităţilor de cult ANAF cu nr. 173227864/06.05/2019. Suma sponsorizată se deduce din impozitul pe profit, dacă se încadrează în limitele impuse de Codul Fiscal: 20% din impozitul pe profit și nu mai mult de 0.75% din cifra de afaceri, conform Legii 32/1994 și Legii 156/2019. Sponsorizarea se realizează pe baza unui contract de sponsorizare, pe care îl poți descărca de mai jos.

22 de ani cu Sense

Ai observat, oare, palmele colorate din această scrisoare?

Ele aparţin minunaţilor tineri cu surdocecitate din programele noastre, alături de care te invităm şi pe tine, într-o comunitate a binelui.

De 22 de ani, sprijinim persoanele cu surdocecitate din ţara noastră. Numai anul acesta, peste 500 de copii şi tineri cu surdocecitate au participat la ateliere de terapie prin artă şi activităţi senzoriale, excursii de orientare şi mobilitate, cursuri de leadership şi advocacy şi ateliere pentru ca persoanele cu surdocecitate să îşi facă auzită vocea. Am organizat întâlniri, cursuri şi conferinţe la care au participat peste 250 de părinţi şi specialişti.

Aşa arată binele pe care l-am făcut anul acesta. Acum, avem nevoie de ajutorul tău să putem continua şi să ajungem la şi mai mulţi copii şi părinţi.

Pentru informaţii suplimentare, poţi lua legătura cu noi prin e-mail, la cbotezatu@senseint.org.ro sau la telefon: 0785 096 872 (Cristina Botezatu, Manager Dezvoltare).