• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

ABORDAREA SURDOCECITĂȚII/DIZABILITĂȚILOR SENZORIALE MULTIPLE ÎN CONTEXT DIDACTIC

Am deschis înscrierile la primul program aprofundat de formare în surdocecitate avizat de Ministerul Educației, care va avea 18-20 de credite profesionale transferabile!

Programul Abordarea surdocecității/dizabilităților senzoriale multiple în context didactic se adresează cadrelor didactice din învățământul special sau cel de masă care își doresc să-și aprofundeze cunoștințele despre surdocecitate și să învețe tehnici și metode pentru a lucra adaptat cu copiii cu surdocecitate.

Alege să participi la acest program și vei avea alături o echipă de formatori foarte bine pregătiți, dar și o comunitate de specialiști cu care vei putea împărtăși resurse, experiențe și soluții.

Vei avea ocazia să descoperi și să înveți abordări educaționale și terapeutice special concepute pentru a răspunde nevoilor unice ale copiilor cu surdocecitate, folosind instrumente și resurse valoroase. Vei avea acces la informații teoretice bine structurate și la studii de caz și numeroase exemple practice de activități, care îți vor fi de folos în activitatea ta zilnică.

Toate detaliile programului de formare le găsiți în descrierea atașată.

 

 

Când?

4 - 29 noiembrie 2024

Unde?

www.cursuri.surdocecitate.ro

Costuri

850 lei (până la 20 octombrie 2024)

1.000 lei (după 20 octombrie 2024)

ÎNSCRIERE PROGRAM FORMARE





    Cui se adresează cursul?

    Cursul se adresează cadrelor didactice din învățământul special sau cel de masă care lucrează cu copii cu surdocecitate sau dizabilități senzoriale, oferindu-le cunoștiințele necesare pentru a lucra adaptat cu aceștia.

    Desfășurarea cursului

    Numărul participanților este limitat la cel mult 35 de cursanți. Cursul este structurat pe 3 module, totalizând un număr de 60 de ore de studiu, după cum urmează:

    • Cursuri online cu prezența formatorilor folosind platforma ZOOM: 30 de ore;
    • Studiu individual și practică: 30 de ore;
    • Evaluarea finală constând în realizarea de portofolii individuale.

    La final, absolvenții vor primi un Certificat de absolvire eliberat de Fundaţia Sense Internaţional România, pe care va fi menţionat numărul de ore de studiu. Programul este avizat de Ministerul Educaţiei, fiind inclus în lista programelor complementare cu un număr de 18-20 de credite profesionale transferabile.

    Bursa „Vasile Adamescu”

    Oferim oportunitatea de a accesa cursul gratuit, sub forma Bursei „Vasile Adamescu” unui număr de 5 participanți care își doresc să-și aprofundeze cunoștințele în domeniul surdocecității.

    Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate și procedura de aplicație AICI.

    Costuri și plăți

    Numărul participanţilor la acest curs este limitat la cel mult 35 de cursanţi, 5 locuri fiind rezervate pentru beneficiarii Bursei „Vasile Adamescu”.

    Participarea la acest curs are un cost de 850 de lei până în 20 octombrie 2024 și 1.000 de lei după această dată.

    METODE DE PLATĂ

    • PLATA CU CARDUL PERSONAL. Card bancar personal prin sistemul sigur de plăţi online Netopia, AICI
    • VIRAMENT BANCAR. Virament bancar în contul RO21RNCB0077050232290004, deschis de Fundaţia Sense Internaţional România la BCR Sector 6 Bucureşti cu menţiunea PROGRAM FORMARE NUME-PRENUME.
    • PLATA CU CARDUL DE PRIMĂ DIDACTICĂ. Dacă doreşti să achiţi cursul prin această metodă, te rugăm să ne contactezi la adresa cursuri@surdocecitate.ro.
    • PLATA PRIN PLATFORMA E-LICITAȚIE. Dacă instituţia de învăţământ la care lucrezi doreşte să achite participarea ta la curs, te rugăm să ne contactezi la adresa cursuri@surdocecitate.ro.

    PLATA ÎN DOUĂ RATE

    Pentru plăţile prin virament bancar, ai posibilitatea să achiţi programul de formare în două rate, astfel:

    • Prima rată în valoare de 50% din preţ se va achita în termen de 3 zile de la data înscrierii şi semnării contractului.
    • A doua rată în valoare de 50% din preţ se va achita până la 29 noiembrie 2024.

    Pachet de cărți cadou

    Costul acoperă participarea la curs și un pachet de cărți de specialitate din domeniu:

    • Copilul cu surdocecitate – ghid de dezvoltare,  J.A.Trefrry, J.M. McInnes, 2000
    • Procesul de predare-învățare la copiii cu surdocecitate, Catherine Clark, Jane T. Eyre, Laura Pease, Marianna Buultjens, Stuart Aitken, 2007
    • Instrumente de evaluare a copiilor cu deficienţe senzoriale multiple, Robert D. Stillman, 2010
    • Primii pași: un ghid pentru părinții copiilor cu surdocecitate și dizabilități senzoriale, Apostol Mara, Jianu Gabriela, Oprea Eva, 2024

    Contact

    Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Cristina Botezatu, Manager Dezvoltare în cadrul Fundației Sense Internațional România, la adresa de e-mail cursuri@surdocecitate.ro