• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Sensabilitate

Acasa / Sensabilitate

Platforma www.sensabilitate.ro – o platformă online accesibilă, interactivă și dinamică, un instrument de comunicare și o sursă de informații relevante și de actualitate în domeniul surdocecității. Platforma conține informații despre surdocecitate, o hartă interactivă a serviciilor existente, profilele specialiștilor din domeniu, o bibliotecă online, o revistă, un blog precum și cursuri online în domeniul surdocecității.

Utilizând această platformă, am organizat o campanie națională de conștientizare asupra surdocecității, pentru a schimba percepția publicului despre dizabilitate în general și despre deficiențele senzoriale în special. De asemenea, campania a informat publicul despre surdocecitate și despre nevoile specifice ale acestui grup deosebit de vulnerabil. Beneficiind de un sprijin extraordinar din partea domnului Vasile Adamescu (05.09.1944-06.12.2018),  persoană cu surdocecitate, artist, scriitor, sculptor, promotor al drepturilor persoanelor cu surdocecitate, membru al Consiliului de administrație al Sense International Romania, SIR a organizat caravana SENSABILITATE, călătorind mii de kilometri în jurul României cu cortul senzorial și invitând publicul larg să experimenteze surdocecitatea cu ochii și urechile acoperite într-un cort negru, echipat cu diverse senzoriale.

Proiectul este câștigător al unei finanțări din partea Fundației Orange în cadrul programului Lumea prin culoare și sunet, ediția 2016, în valoare de 221.782 lei.