• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Safeguarding

Acasa / Safeguarding

Sense International și Sense Internațional România există pentru a sprijini copiii și adulții cu surdocecitate pentru a-și realiza drepturile - inclusiv dreptul de protecție împotriva violenței, exploatării, abuzului, neglijenței și pericolului. Ne asumăm responsabilitatea pentru a păstra oamenii în siguranță și ne străduim să dezvoltăm o bună practică în organizație și în afara acesteia.

 

Înțelegem că sistemul de siguranță a persoanelor se referă la asigurarea siguranței și bunăstării tuturor persoanelor cu care lucrăm - inclusiv oamenii cu surdocecitate, familiile lor, îngrijitorii și alți specialiști, cât și membri ai comunităților precum și alte entități, cum ar fi organizațiile pentru persoane cu dizabilități. Această obligație se extinde în mod natural personalului nostru angajat, administratorilor, voluntarilor și internilor, cât și celor din organizațiile partenere dar și altui personal specializat asociat cu Sense International și Sense Internațional România.

 

Abordarea noastră pentru siguranța persoanelor (safeguarding) implică promovarea unei culturi a protecției pentru toată lumea și practicarea acesteia în fiecare aspect al vieții de zi cu zi al organizației. Acest lucru implică acțiunea pentru și în numele copiilor și adulților vulnerabili care suferă sau pot suferi, un pericol semnificativ ca rezultat al abuzului, exploatării sau neglijenței.

 

Sense International și Sense Internațional România au o abordare de toleranță zero la intimidare, hărțuire, violență, exploatare și abuz, și ne-am luat următoarele angajamente pentru a proteja oamenii:

 

Personalul nostru va menține cele mai ridicate standardele de conduită și practică. Personalul nostru este ales cu atenție pentru a ne asigura că este potrivit pentru responsabilitățile pe care le are. Standardele pe care ne așteaptăm să le îndeplinească sunt stabilite în politicile organizaționale, îmbunătățite prin training regulat și sprijinite de cultura organizațională pozitivă în se care discută deschis și promovează bune practici de siguranță a persoanelor.

 

Vom sprijini partenerii și alte persoane care doresc să își dezvolte o buna practică și o susțin pe a noastră. Parteneriatul și colaborarea sunt fundamentale pentru activitatea noastră și deseori implicăm alte organizații, grupuri și entități în oferirea serviciilor din programelor noastre. Căutăm să înțelegem politica, procedura și practica partenerilor noștri și îi sprijinim în cazul în care este nevoie de ajutor pentru construirea și îmbunătățirea bunei practici.

 

Ascultăm toate problemele de siguranța persoanelor care ne sunt comunicate și întreprindem acțiuni specifice. Avem o procedură clară care poate fi folosită de oricine pentru a comunica o problemă. În momentul în care este realizat raportul, răspunsul nostru va fi ghidat de această procedură. Vom stabili acțiunile care sunt adecvate specific cazului și care sunt aliniate cu obligațiile legale dar și cu mecanismul de raportare existent din localitatea în care a apărut îngrijorarea. Atunci când avem rapoarte ce țin de aspecte de siguranța persoanelor, vom respecta confidențialitatea pe cât posibil, implicând persoanele și organizațiile juridice doar pentru a ”afla informațiile necesare” specifice cazului.

 

Vom promova participarea activă în activitățile dedicate siguranței persoanelor.

În conformitate cu valorile noastre, ne vom asigura că persoanele cu surdocecitate, familiile și organizațiile reprezentative pot contribui și participa la respectarea măsurilor de siguranță a persoanelor. Vom face acest lucru prin împărtășirea informațiilor tuturor și prin asigurarea oportunității dea oferi feedback și de a propune idei spre consultare.

 

Ca parte din eforturile noastre de susținere a acestor angajamente, Sense International și Sense Internațional România construiesc un Sistem de Siguranță a Persoanelor (safeguarding) cuprinzător - un pachet de politici, proceduri, unelte și resurse pentru a ghida practica de siguarnață a persoanelor în toate aspectele activității noastre. Un număr de politici cheie formează componenta centrală a Sistemului de Siguranță a Persoanelor. Acestea includ:

  • Politica pentru protecția copiilor & adulților vulnerabili
  • Politica pentru o recrutare mai sigură
  • Politica pentru egalitate & diversitate
  • Politica Whistleblowing
  • Politica pentru complimente & plângeri

Sistemul de siguranță a persoanelor continuă să crească odată ce ne construim activitatea de zi cu zi. Dacă doriți să aflați mai multe despre sistemul de siguranță al persoanelor la Sense International și Sense Internațional România, vă rugăm să vizitați site-ul web:www.senseinternational.org.uk/about-us/our-safeguarding-statement

 

Dacă doriți să comunicați o problemă, vă rugăm să menționați Politica pentru protecția copiilor & adulților vulnerabili, ne puteți contacta direct folosind adresa de mail: report@senseinternational.org.uk sau apelând numărul: +44 121 415 6756.Toate rapoartele vor fi tratate ca fiind confidențiale.

 

În cadrul  Sense Internațional România, persoana de legătură pentru aspecte ce țin de protecția și siguranța persoanelor este Ramona Antonie, Coordonator programe – rantonie@senseint.org.ro

 

Această declarație face parte din Sistemul de siguranță al persoanelor Sense Internațional și Sense Internațional România.