CONFERINȚA INTERVENȚIE TIMPURIE DUPĂ 20 DE ANI
ACASĂ / CURSURI SURDOCECITATE / CONFERINȚĂ

Fundația Sense Internațional România, în parteneriat cu Grădinița Specială pentru Hipoacuzici nr. 65 București, Liceul Tehnologic Special ”Vasile Pavelcu” Iași, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Cristal Oradea și Centrul Școlar pentru Educației Incluzivă ”Constantin Pufan” Timișoara, vă invită la Conferința Națională ”Intervenția timpurie la copilul cu surdocecitate – după 20 de ani”.
În 2005, puneam bazele programului de intervenție timpurie, sub umbrela parteneriatului încheiat cu Ministerul Educației. În București, Oradea, Timișoara și Iași, am dezvoltat parteneriate cu școlile, cu D.G.A.S.P.C.-uri și cu maternități. Am dotat centrele cu echipamente de stimulare senzorială, am dotat maternități cu dispozitive de screening auditiv, am instruit specialiștii, am organizat întâlniri periodice cu părinții. Intervenția timpurie a fost inclusă în legislație în 2022. Metodologia privind acordarea serviciilor de intervenție timpurie pentru grupele de copii cu dizabilități senzoriale/dizabilități senzoriale multiple, apobată prin Ordinul nr. 3.975 din 7 iunie 2022, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 622 din 24 iunie 2022 permite înființarea de noi servicii de intervenție timpurie în alte părți ale țării.
Vă invităm acum să ne fiți alături la această conferință, menită să promoveze importanța intervenției timpurii pentru copiii cu dizabilități senzoriale / surdocecitate și pentru familiile acestora.
Când?
12 aprilie 2025, 10.00 - 14.00
Unde?
online
Pentru cine?
părinți, specialiști din școlile din învățământul special și din alte organizații, interesați de domeniul intervenției timpurii
Important!
Lucrările conferinței vor fi interpretate în Limba Semnelor Române
PROGRAM
Descarcă programul Conferinței Naționale Intervenția timpurie la copilul cu surdocecitate – după 20 de ani accesând butonul de mai jos.
COSTURI
Participarea la conferința noastră este GRATUITĂ. Cu toate acestea, va fi percepută o taxă pentru cei care doresc să li se elibereze o Diplomă de participare, în următoarele condiții:
- Participare efectivă la conferință, justificabilă prin prezență (scrierea în chat prezent);
- Plata taxei de 50 lei;
- Diploma va fi eliberată electronic și trimisă prin e-mail la adresa furnizată în formularul de înregistrare.
Sumele astfel colectate vor fi utilizate pentru activitățile Fundației Sense Internaționale România organizate în beneficiul copiilor și tinerilor cu surdocecitate.
Taxa poate fi plătită și cu cardul de primă didactică.
ATENȚIE! Suma transferată pentru obținerea diplomei nu este returnabilă. Din acest motiv, vă rugăm să efectuați plata după încheierea conferinței, pentru a evita situația neplăcută în care nu puteți participa din motive obiective. Termenul pentru efectuarea plății și obținerea diplomei prin e-mail este de 1 lună de la data conferinței (12 aprilie - 12 mai 2025).
ÎNREGISTRARE CONFERINȚĂ
Procesul de înregistrare la conferință s-a încheiat. Mulțumim celor care s-au înscris și vă informăm că în cursul zilei de azi, 11 aprilie, veți primi prin e-mail datele necesare conectării la evenimentul de mâine. Dacă v-ați înscris și nu ați primit acest e-mail, vă rugăm frumos să ne scrieți la contact@surdocecitate.ro
Despre intervenția timpurie
Intervenția timpurie înseamnă servicii și programe adaptate, concepute să identifice și să abordeze cât mai curând posibil eventualele întârzieri în dezvoltare și să ofere suportul de care părinții au nevoie pentru a depăși obstacolele. Specialiștii în intervenție timpurie pot oferi activități și strategii adaptate pentru copilul cu surdocecitate sau cu dizabilități senzoriale.
Intervenția timpurie se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani care prezintă întârzieri în dezvoltare datorate unor dizabilități de văz sau de auz, dizabilități senzoriale multiple sau surdocecitate, cu scopul de a le compensa și de a dezvolta la maximum potențialul copilului. Intervenția se aplică și copiilor cu vârste între 3 și 6 ani, care nu au beneficiat anterior de terapii specifice.

Servicii specializate

Serviciile specializate de intervenție timpurie se asigură prin activități de terapii specifice individuale, de tipul unu la unu, având părintele ca partener, în toate etapele terapiei: evaluarea copilului pe domeniile de dezvoltare, stabilirea obiectivelor și elaborarea unui plan personalizat de intervenție, desfășurarea activităților de terapie și evaluarea progresului copilului, fiind ghidat și sprijinit de către specialiști în intervenție timpurie pentru a continua lucrul cu copilul acasă. Activitățile de intervenție timpurie se pot desfășura atât în cadrul instituțiilor speciale de educație - centre de sprijin în intervenție timpurie, cât și la domiciliul copilului în prezența și cu participarea activă a părintelui.
Intervenția timpurie se va centra întotdeauna pe ceea ce poate copilul. Astfel, cunoașterea nivelului funcțional al copilului este esențială pentru alegerea tipului de activitate terapeutică și a mijlocului de comunicare cel mai potrivit. Tipurile de terapii și activități de care poate beneficia copilul în cadrul programului de intervenție timpurie sunt: activități de comunicare, activități de educație senzorială și cognitivă, activități de orientare, mobilitate și stimulare motorie generală, activități de dezvoltare emoțională și socială, kinetoterapie.
Contact
Pentru informații suplimentare, ne puteți scrie la contact@surdocecitate.ro