• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

CURS DE INIȚIERE ÎN SURDOCECITATE, 2022

ACASĂ / CURSURI SURDOCECITATE / CURS DE INIȚIERE 2022

Despre curs

Alege să urmezi Cursul de inițiere în domeniul surdocecității furnizat de Fundația Sense Internațional România și vei înțelege ce înseamnă surdocecitatea, trecând printr-o serie de module ce abordează teme precum contextul istoric al acestui tip de deficiență senzorială multiplă, principalele cauze, felul în care aceste persoane comunică.

Vei cunoaște principii importante privind orientarea și mobilitatea, dezvoltarea personală și socială, metodele de intervenție și specificul surdocecității la copii, adulți și vârstnici. Cursul îți va oferi elementele fundamentale, de bază, pe care le vei putea folosi în viața ta personală sau cea profesională.

Fundația Sense Internațional România are o experiență de peste 20 de ani în formarea și instruirea în acest domeniu, inclusiv în mediul virtual. Sperăm deci că ne vei fi alături la cursul online de inițiere în domeniul surdocecității, ediția a II-a.

Date importante

Când?

28 februarie - 15 aprilie 2022

Unde?

www.cursuri.surdocecitate.ro

Costuri

395 lei (până la 14 februarie)

450 lei (după 15 februarie)

Cui se adresează cursul?

Cursul se adresează celor care, indiferent de rolul profesional sau personal, cunosc sau relaționează în mod direct cu copii, tineri, adulți sau vârstnici cu surdocecitate: cadre didactice din învățământul special sau cel de masă, părinți, asistenți sociali, psihologi, alți specialiști din domenii conexe, studenți, masteranzi etc.

Competențe și abilități

După absolvirea acestui curs, vei cunoaște elementele fundamentale legate de:

  • Ce înseamnă surdocecitatea, care sunt principalele tipuri și cauze, noțiuni de bază privind anatomia și fiziologia simțurilor: văz, auz și tactil.
  • Cum să evaluezi un copil cu surdocecitate, care sunt principalele instrumente utilizate și tipuri de intervenție, inclusiv intervenția timpurie la copilul mic.
  • Cum comunică persoanele cu surdocecitate.
  • Noțiuni fundamentale privind orientarea și mobilitatea în contextul surdocecității.
  • Elemente de bază privind dezvoltarea socială și personală la persoanele cu surdocecitate.
  • Noțiuni și particularități la adultul și vârstnicul cu surdocecitate.

Vă mulțumesc pentru acest curs! Spre deosebire de alte cursuri, am simțit pasiunea formatorilor. Am aflat multe lucruri noi. Am simțit că pot apela oricând la Sense pentru a învăța mai mult. S.G., participant Curs de inițiere în domeniul surdocecității, Ediția I


 

Desfășurarea cursului

Numărul participanților este limitat la cel mult 30 de cursanți, 5 locuri fiind rezervate pentru beneficiarii Bursei „Vasile Adamescu”. Cursul este structurat pe 10 module, totalizând un număr de 74 de ore de studiu, fiecare modul fiind organizat după cum urmează:

  • Cursuri online cu prezența formatorului folosind platforma ZOOM, 7 întâlniri * 2 ore = 14 ore;
  • Suport de curs - studiu individual, 5 ore * 10 module = 50 ore;
  • Evaluare intermediară, teste tip grilă, 1 oră * 10 module = 10 ore.

Trecerea de la un modul la altul este condiționată de rezolvarea cu succes a testelor grilă menite să verifice cunoștințele acumulate la modulul anterior. Cursul se încheie odată cu parcurgerea tuturor celor 10 module. La final, efortul de învățare va fi recompensat cu o Diplomă de absolvire eliberată de Fundația Sense Internațional România.

IMPORTANT! Întâlnirile online din cadrul cursului de inițiere în surdocecitate beneficiază de interpretare în limba semnelor.

Acest curs nu este un curs acreditat/autorizat de instituții de stat.

Bursa „Vasile Adamescu”

Oferim oportunitatea de a accesa cursul gratuit, sub forma Bursei „Vasile Adamescu” unui număr de 5 participanți care își doresc să se dezvolte și să se formeze în domeniul surdocecității. Participanții care vor primi Bursa „Vasile Adamescu” din partea Fundației Sense Internațional România au alături în drumul cunoașterii și devenirii lor un reper profesional și moral de nădejde.

Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate și procedura de aplicație aici.


Vă mulțumesc! În urma acestui curs, am învățat să am mai multă răbdare și să las copilul să mă ajute în procesul instructiv-educativ, să fiu mai atentă la ce își dorește. B.C., participant Curs de inițiere în domeniul surdocecității, Ediția I


 

Costuri și plăți

Participarea la acest curs are un cost de 395 lei până în 14 februarie și 450 lei între 15 februarie - 27 februarie 2022.  Acest cost acoperă cheltuielile cu formatorii și cu platforma de e-learning.

Plata se poate face prin card bancar în momentul înregistrării pe www.cursuri.surdocecitate.ro utilizând platforma sigură EuPlătesc sau prin virament bancar în contul RO21RNCB0077050232290004 deschis de Fundația Sense Internațional România la BCR Sector 6 București cu mențiunea COST CURS INITIERE SURDOCECITATE NUME-PRENUME. Ulterior fiecare cursant va primi factura pe e-mail.

Contact

Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Cristina Botezatu, Coordonator Training în cadrul Fundației Sense Internațional România, la adresa de e-mail cursuri@surdocecitate.ro