• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Bursa „Vasile Adamescu”

Fundația Sense Internațional România, organizație neguvernamentală înființată în anul 2001, sprijină copiii și adulții cu surdocecitate. Apreciem enorm dorința de învățare și motivația de a „crește” profesional în domeniu și suntem conștienți de implicațiile ce țin educarea unui copil cu surdocecitate.

În perioada 18 martie - 19 aprilie 2024, organizăm Cursul de inițiere în domeniul surdocecității, ediția a IV-a, care va avea loc online pe platforma www.cursuri.surdocecitate.ro. Oferim oportunitatea de a accesa cursul gratuit, sub forma Bursei „Vasile Adamescu” unui număr de 5 participanți care își doresc să se dezvolte și să se formeze în domeniul surdocecității.

Despre bursă

Vasile Adamescu (1944-2018) a fost un om dedicat științei și ajutorării celor cu o deficiență similară și nu numai, prieten drag și susținător al activității și programelor organizației, a fost profesor, sculptor și scriitor al propriei biografii. A fost un adevărat promotor al drepturilor persoanelor cu surdocecitate din România.

Persoanele care vor primi Bursa „Vasile Adamescu” din partea Fundației Sense Internațional România au alături, în drumul cunoașterii și devenirii lor, un reper profesional și moral de nădejde.

Criterii acordare Bursa „Vasile Adamescu”

Pentru a fi eligibile, este de dorit ca persoanele interesate, indiferent de rolul profesional sau personal:

  • Să cunoască și să relaționeze în mod direct cu persoane cu surdocecitate;
  • Să își dorească în mod realist să urmeze cursul de inițiere în surdocecitate;
  • Să citească, să înțeleagă și să adere la Afirmațiile Personale și la Declarația de Siguranță a Persoanelor.
  • Să promoveze egalitatea de șanse și drepturile persoanelor cu dizabilități și să aibă exemple în acest sens;
  • Să promoveze în mod activ drepturile persoanelor cu surdocecitate și să aibă exemple în acest sens;
  • Să fie conștienți că vor avea obligativitatea prezenței la curs 100%;
  • Să aibă abilități digitale și acces bun la internet, dat fiind că acest curs se desfășoară online.

Condițiile de înscriere

Vă rugăm să transmiteți un Curriculum Vitae (maximum 2 pagini) și o Scrisoare de motivare (maximum ½ pagină A4) către Cristina Botezatu, Manager Dezvoltare Sense Internațional România, la adresa de e-mail cursuri@surdocecitate.ro până vineri, 1 martie 2024.

În perioada 5 - 6 martie 2024, candidații selectați vor fi invitați la un scurt interviu motivațional online platforma Zoom, pentru prezentarea motivației personale și a obiectivelor personale.

Modalitatea de acceptare

Candidații acceptați vor fi anunțați prin e-mail sau telefon până luni, 11 martie 2024 și vor încheia cu Sense Internațional România un contract de bursă de studiu – Bursa „Vasile Adamescu”.