• Română
 • English
Zoom in Regular Zoom out

CURS DE INIȚIERE ÎN SURDOCECITATE, 2024

Alege să urmezi Cursul de inițiere în domeniul surdocecității furnizat de Fundația Sense Internațional România și vei înțelege ce înseamnă surdocecitatea, trecând printr-o serie de module ce abordează teme precum contextul istoric al acestui tip de deficiență senzorială multiplă, principalele cauze, felul în care aceste persoane comunică.

Vei cunoaște principii importante privind orientarea și mobilitatea, dezvoltarea personală și socială, metodele de intervenție și specificul surdocecității la copii, adulți și vârstnici. Cursul îți va oferi elementele fundamentale, de bază, pe care le vei putea folosi în viața ta personală sau cea profesională.

Fundația Sense Internațional România are o experiență de 23 de ani în formarea și instruirea în acest domeniu, inclusiv în mediul virtual. Sperăm deci că ne vei fi alături la cursul online de inițiere în domeniul surdocecității, ediția a IV-a.

Când?

18 martie - 19 aprilie 2024

Unde?

www.cursuri.surdocecitate.ro

Costuri

450 lei (până la 1 martie 2024)

500 lei (după 1 martie 2024)

REDUCERE specială pentru grupuri:

5%- grup 3-5 participanți
10%- grup 6-10 participanți

Cui se adresează cursul?

Cursul se adresează celor care, indiferent de rolul profesional sau personal, cunosc sau relaționează în mod direct cu copii, tineri, adulți sau vârstnici cu surdocecitate: cadre didactice din învățământul special sau cel de masă, părinți, asistenți sociali, psihologi, alți specialiști din domenii conexe, studenți, masteranzi etc.

Competențe și abilități

După absolvirea acestui curs, vei cunoaște elementele fundamentale legate de:

 • Ce înseamnă surdocecitatea, care sunt principalele tipuri și cauze, noțiuni de bază privind anatomia și fiziologia simțurilor: văz, auz și tactil.
 • Cum să evaluezi un copil cu surdocecitate, care sunt principalele instrumente utilizate și tipuri de intervenție.
 • Cum comunică persoanele cu surdocecitate.
 • Noțiuni fundamentale privind orientarea și mobilitatea în contextul surdocecității.
 • Elemente de bază privind dezvoltarea socială și personală la persoanele cu surdocecitate.
 • Noțiuni și particularități la adultul și vârstnicul cu surdocecitate.

"Le recomand să participe la acest curs tuturor celor care doresc să cunoască mai bine "lumea" persoanelor cu surdocecitate. Vor obține informații foarte utile!",

M.M., participant, Curs de inițiere în domeniul surdocecității, Ediția a III-a


 

Desfășurarea cursului

Numărul participanților este limitat la cel mult 30 de cursanți, 5 locuri fiind rezervate pentru beneficiarii Bursei „Vasile Adamescu”. Cursul este structurat pe 9 module, totalizând un număr de 64 de ore de studiu, fiecare modul fiind organizat după cum urmează:

 • Cursuri online cu prezența formatorului folosind platforma ZOOM, 5 întâlniri * 2 ore = 10 ore;
 • Suport de curs - studiu individual, 5 ore * 9 module = 45 ore;
 • Evaluare intermediară, teste tip grilă, 1 oră * 9 module = 9 ore.

Trecerea de la un modul la altul este condiționată de rezolvarea cu succes a testelor grilă menite să verifice cunoștințele acumulate la modulul anterior. Cursul se încheie odată cu parcurgerea tuturor celor 9 module.

La final, efortul de învăţare va fi recompensat cu o Diplomă de absolvire eliberată de Fundaţia Sense Internaţional România, pe care va fi menţionat numărul de ore de studiu. Cursul nu este acreditat de Ministerul Educaţiei, dar participanţii pot obţine credite profesionale transferabile prin intermediul şcolilor, în baza diplomei de absolvire.

Întâlnirile online din cadrul cursului de iniţiere în surdocecitate pot beneficia de interpretare în limba semnelor, în funcţie de necesităţi.

Bursa „Vasile Adamescu”

Oferim oportunitatea de a accesa cursul gratuit, sub forma Bursei „Vasile Adamescu” unui număr de 5 participanți care își doresc să se dezvolte și să se formeze în domeniul surdocecității. Participanții care vor primi Bursa „Vasile Adamescu” din partea Fundației Sense Internațional România au alături în drumul cunoașterii și devenirii lor un reper profesional și moral de nădejde.

Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate și procedura de aplicație aici.


Este un curs bine structurat, conceput și realizat într-o manieră profesionistă. Am avut parte de o echipă de profesioniști, care ne-au transmis cu dăruire nu doar cunoștințe din domeniul surdocecității, ci și o parte din experiența lor acumulată de-a lungul carierei. Îl recomand cu căldură tuturor celor interesați de domeniul surdocecității!

L.G., bursier Curs de inițiere în domeniul surdocecității, Ediția a III-a

Costuri și plăți

Participarea la acest curs are un cost de 450 de lei până în 1 MARTIE 2024 și 500 de lei în perioada 2 MARTIE - 17 MARTIE 2024.  Acest cost acoperă cheltuielile cu formatorii și cu platforma de e-learning.

Pentru grupuri, oferim o reducere specială, astfel:

 • 5% pentru grupuri de 3-5 participanți
 • 10% pentru grupuri de 6-10 participanți

Pentru grupuri, vă rugăm să ne scrieți la cursuri@surdocecitate.ro.

Plata se poate face prin card bancar în momentul înregistrării pe www.cursuri.surdocecitate.ro utilizând platforma sigură EuPlătesc sau prin virament bancar în contul RO21RNCB0077050232290004 deschis de Fundația Sense Internațional România la BCR Sector 6 București cu mențiunea COST CURS INITIERE SURDOCECITATE NUME-PRENUME. Ulterior fiecare cursant va primi factura pe e-mail.

Contact

Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Cristina Botezatu, Manager Dezvoltare în cadrul Fundației Sense Internațional România, la adresa de e-mail cursuri@surdocecitate.ro