• Română
 • English
Zoom in Regular Zoom out

CURS DE INIȚIERE ÎN SURDOCECITATE, 2023

ACASĂ / CURSURI SURDOCECITATE / CURS DE INIȚIERE 2023

Despre curs

Alege să urmezi Cursul de inițiere în domeniul surdocecității furnizat de Fundația Sense Internațional România și vei înțelege ce înseamnă surdocecitatea, trecând printr-o serie de module ce abordează teme precum contextul istoric al acestui tip de deficiență senzorială multiplă, principalele cauze, felul în care aceste persoane comunică.

Vei cunoaște principii importante privind orientarea și mobilitatea, dezvoltarea personală și socială, metodele de intervenție și specificul surdocecității la copii, adulți și vârstnici. Cursul îți va oferi elementele fundamentale, de bază, pe care le vei putea folosi în viața ta personală sau cea profesională.

Fundația Sense Internațional România are o experiență de 22 de ani în formarea și instruirea în acest domeniu, inclusiv în mediul virtual. Sperăm deci că ne vei fi alături la cursul online de inițiere în domeniul surdocecității, ediția a III-a.

Date importante

Când?

27 februarie - 14 aprilie 2023

Unde?

www.cursuri.surdocecitate.ro

Costuri

450 lei (până la 13 februarie)

500 lei (după 13 februarie)

REDUCERE specială pentru grupuri:

5%- grup 3-5 participanți
10%- grup 6-10 participanți

Cui se adresează cursul?

Cursul se adresează celor care, indiferent de rolul profesional sau personal, cunosc sau relaționează în mod direct cu copii, tineri, adulți sau vârstnici cu surdocecitate: cadre didactice din învățământul special sau cel de masă, părinți, asistenți sociali, psihologi, alți specialiști din domenii conexe, studenți, masteranzi etc.

Competențe și abilități

După absolvirea acestui curs, vei cunoaște elementele fundamentale legate de:

 • Ce înseamnă surdocecitatea, care sunt principalele tipuri și cauze, noțiuni de bază privind anatomia și fiziologia simțurilor: văz, auz și tactil.
 • Cum să evaluezi un copil cu surdocecitate, care sunt principalele instrumente utilizate și tipuri de intervenție, inclusiv intervenția timpurie la copilul mic.
 • Cum comunică persoanele cu surdocecitate.
 • Noțiuni fundamentale privind orientarea și mobilitatea în contextul surdocecității.
 • Elemente de bază privind dezvoltarea socială și personală la persoanele cu surdocecitate.
 • Noțiuni și particularități la adultul și vârstnicul cu surdocecitate.

Cursul a fost o experienţă de învăţare şi formare plăcută, antrenantă şi captivantă. Pe lângă aspectele teoretice, formatorii au prezentat şi multe exemple de bună practic, într-o manieră interesantă şi interactivă. Cursul va contribui cu siguranță la dezvoltarea mea profesională!

G.L., participant Curs de inițiere în domeniul surdocecității, Ediția a II-a


 

Desfășurarea cursului

Numărul participanților este limitat la cel mult 30 de cursanți, 5 locuri fiind rezervate pentru beneficiarii Bursei „Vasile Adamescu”. Cursul este structurat pe 10 module, totalizând un număr de 74 de ore de studiu, fiecare modul fiind organizat după cum urmează:

 • Cursuri online cu prezența formatorului folosind platforma ZOOM, 7 întâlniri * 2 ore = 14 ore;
 • Suport de curs - studiu individual, 5 ore * 10 module = 50 ore;
 • Evaluare intermediară, teste tip grilă, 1 oră * 10 module = 10 ore.

Trecerea de la un modul la altul este condiționată de rezolvarea cu succes a testelor grilă menite să verifice cunoștințele acumulate la modulul anterior. Cursul se încheie odată cu parcurgerea tuturor celor 10 module.

La final, efortul de învăţare va fi recompensat cu o Diplomă de absolvire eliberată de Fundaţia Sense Internaţional România, pe care va fi menţionat numărul de ore de studiu. Cursul nu este acreditat de Ministerul Educaţiei, dar participanţii pot obţine credite profesionale transferabile prin intermediul şcolilor, în baza diplomei de absolvire.

Întâlnirile online din cadrul cursului de iniţiere în surdocecitate pot beneficia de interpretare în limba semnelor, în funcţie de necesităţi.

Bursa „Vasile Adamescu”

Oferim oportunitatea de a accesa cursul gratuit, sub forma Bursei „Vasile Adamescu” unui număr de 5 participanți care își doresc să se dezvolte și să se formeze în domeniul surdocecității. Participanții care vor primi Bursa „Vasile Adamescu” din partea Fundației Sense Internațional România au alături în drumul cunoașterii și devenirii lor un reper profesional și moral de nădejde.

Mai multe informații despre criteriile de eligibilitate și procedura de aplicație aici.


Mi s-a părut foarte interesant modul în care informaţia a venit însoţită de exemple ale unor situaţii reale din experienţa specialiştilor. Acest lucru m-a făcut să reţin mult mai uşor totul, informaţia va rămâne cu mine şi mă va ajuta cu siguranţă în viitoarea mea carieră de psihopedagog. I.M., bursier Curs de inițiere în domeniul surdocecității, Ediția a II-a


 

Costuri și plăți

Participarea la acest curs are un cost de 450 de lei până în 13 februarie și 500 de lei în perioada 14 februarie - 26 februarie 2023.  Acest cost acoperă cheltuielile cu formatorii și cu platforma de e-learning.

Pentru grupuri, oferim o reducere specială, astfel:

 • 5% pentru grupuri de 3-5 participanți
 • 10% pentru grupuri de 6-10 participanți

Pentru grupuri, vă rugăm să ne scrieți la cursuri@surdocecitate.ro.

Plata se poate face prin card bancar în momentul înregistrării pe www.cursuri.surdocecitate.ro utilizând platforma sigură EuPlătesc sau prin virament bancar în contul RO21RNCB0077050232290004 deschis de Fundația Sense Internațional România la BCR Sector 6 București cu mențiunea COST CURS INITIERE SURDOCECITATE NUME-PRENUME. Ulterior fiecare cursant va primi factura pe e-mail.

Contact

Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Cristina Botezatu, Manager Dezvoltare în cadrul Fundației Sense Internațional România, la adresa de e-mail cursuri@surdocecitate.ro