• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Ana la Great North Swim – povestea unei reușite

Ana este pentru noi un exemplu – ne arată prin ceea ce face că se poate să îți depășești limitele, mai ales când ești motivat de o cauză socială. Ana locuiește în UK, este pasionată de turism și lucrează în domeniu, însă viața de acolo a făcut-o să se orienteze și asupra unor cauze sociale. Așa a ajuns să fie un susținător entuziast al organizației Sense International din UK și să strângă fonduri de la apropiați și comunitatea de acolo pentru proiectele din România.

La început a fost ghid montan pentru grupuri de oameni din UK care parcurgeau trasee prin munții din România și strângeau fonduri pentru diverse proiecte sociale ale fundației, moment în care a realizat că fiecare dintre noi se poate implica mai presus de responsabilitățile de zi cu zi.

De aici până la a accepta provocarea de a înota 5 km într-un lac de lângă Londra, în cadrul evenimentului Great North Swim, nu a fost decât un pas! Motivația îi era deja alături, a rămas doar să se antreneze pentru eveniment.

Cu doar 3 săptămâni înainte de ziua evenimentului s-a dus la bazin, unde antrenoarea sa Laura i-a spus că ”nu o să-ți placă ce o să îți spun, însă va trebui să înoți continuu timp de 1 oră; tehnica te poate ajuta, însă este nevoie să lucrezi mult și la rezistență”. Ana mărturisește că ”a fost atât de greu încât a vrut să renunțe pe loc, însă a intrat în bazin și a înotat. Laura a stat și a numărat numărul de bazine parcurse și făcusem 2 km în total. În următoarea săptămână am înotat în fiecare zi la piscină, mi-am făcut timp pentru asta. La fiecare bazin o vedeam pe Laura pe marginea bazinului spunând continuă, întinde mâinile și concentrează-te pe respirație”.

Există totuși o diferență între înotul din piscină și cel dintr-un lac. Ana își amintește că ”a fost atât de diferit! Inițial este înfricoșător să nu vezi fundul bazinului. După aceea realizezi că nu este nici un capăt al piscinei, unde să te întorci și să îți tragi sufletul. Distanța de la o geamandură la alta era mare și erau mai puțini oameni în apă. Dar lacurile sunt atât de frumoase și până la prima mea oprire, 400 metri, a fost plăcut”.

Ziua evenimentului a fost cu multe emoții, Ana simțea un amestec de agitație cu entuziasm. Mesajul primit de la o prietenă a ajutat-o să se concentreze pe ce are de făcut: ”indiferent de rezultat, pentru tot efortul investit, pentru mine ești minunată”.

Ana a reușit să termine cursa în 2 ore și 20 minute – nu a fost nici prima, nici ultima.

Povestea ei este o inspirație pentru noi, un semn că atunci când îmbini orice activitate cu binele, nu ai cum să nu reușești!

Sperăm că am reușit să îți transmitem și ție un pic din această inspirație și dacă îți dorești să faci mai mult, o poți susține pe Ana cu o donație, aici – https://www.justgiving.com/fundraising/amydulac

Fondurile strânse vor sprijini tinerii cu surdocectate din România în drumul lor către o viață independentă.