• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Meseria de tipograf devine acreditată la Arad!

Partenerii noștri din Arad, de la Liceul Special ”Sfânta Maria”, au organizat în 7 iunie un eveniment în care au anunțat acreditarea tipografiei din cadrul liceului! Ne bucură tare mult această veste, liceul din Arad devenind astfel al treilea acreditat pe meseria de tipograf off-set, alături de cele din București și Timișoara, ca parte a Programului Vocațional pe care l-am inițiat din 2012 în 8 orașe din țară.

Acțiunea a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean Arad și a fost numită ”O șansă și pentru ei”, scopul fiind obținerea acreditării pentru meseria de tipograf off-set, din partea A.R.A.C.I.P. pentru tipografia creată și dotată la inițiativa noastră, ca parte a Programului Vocațional, cu sprijinul Fundației Orange, în cadrul programului de finanțare ”Lumea prin culoare și sunet”.

Această inițiativă vine ca o completare a eforturilor de până acum, de la lansarea atelierului de tipografie, din 2014, unde tineri cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple învață meseria de tipograf și li se oferă o șansă reală de a duce pe viitor o viață independentă.

Odată cu noul an școlar, 2018-2019, o nouă clasă a noua de viitori tipografi va începe lucrul în atelier, fapt ce nu poate decât să ne ofere satisfacția unui proiect reușit, care a pornit de la nevoie reale și care este dus mai departe!