• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Povestea mea

În perioada 19 – 22 ianuarie 2023, am petrecut câteva zile minunate la Brașov împreună cu un grup de 12 tineri frumoși, talentați și curajoși. Într-un cadru sigur și protectiv am experimentat ce înseamnă încrederea, încrederea mea în ceilalți, dar și încrederea celorlalți în mine. În același cadru, fiecare participant a împărtășit celorlalți povestea sa despre surdocecitate, iar cu ajutorul unor carduri metaforice am explorat împreună cum a fost pentru fiecare în parte propria-i copilărie.

L-am întrebat pe unul din tinerii participanți, ce poate el să facă la fel sau diferit față de ceilalți...

Răspunsul lui:

Ce pot să fac? Aceleași lucruri pe care le poate face oricine. O abilitate specială pe care cred că o are o persoană cu surdocecitate, dar și toată lumea care a trecut printr-o viață un pic mai grea, este o empatie mai mare în comparație cu cei care au trecut printr-o viață mai ușoară, au o altfel de înțelegere a lumii.

Apoi, l-am întrebat ce le-ar transmite altor persoane cu surdocecitate.

Răspunsul lui:

Chiar dacă ce ți-ai propus este greu, asta nu înseamnă că este imposibil. Faptul că este greu, dă o satisfacție mai mare la final.

Cât despre plimbările în natură, am avut parte de momente cu ploaie, momente cu zăpadă, dar și momente cu soare. În toate aceste momente zâmbetul și bucuria ne-au însoțit la fiecare pas.

Mă bucur foarte tare că am luat parte la acest eveniment, alături de voi! De fiecare dată mă întorc acasă cu bateriile încărcate și cu dorința de a mă implica și mai mult, pentru că am văzut că se poate! Exemplele voastre de reușită în rândul elevilor și tinerilor cu surdocecitate pe care i-ați sprijinit de-a lungul anilor stau mărturie pentru importanța muncii și misiunii voastre! 

D.L., însoțitor

A fost o experiență minunată alături de persoane extraordinare, implicate, calde și foarte iubitoare. M-am bucurat să reîntâlnesc o parte din participanții care m-au impresionat prin cât de mult "au crescut" dar am rămas plăcut surprinsă și de noii participanți. 

M.D. interpret LSR

Această activitate face parte din proiectul "Educație cu SENSE" finanțat de Fundația Nelumbo și Sense International UK.