• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

A merge cu un prieten prin întuneric este mult mai bine decât a merge singur prin lumină...

În luna iunie, am continuat tradiția sărbătorii Helen Keller, alături de partenerii noștri de la școlile speciale din România, totul pentru a crește gradul de cunoaștere și înțelegere a surdocecității. Activitățile s-au desfășurat în cadrul programului intitulat ”Prietenie cu Sense – Helen Keller 2023”.

În total, 438 de copii cu surdocecitate, dizabilități senzoriale multiple și dizabilități senzoriale, împreună cu 233 de profesori și părinți din cadrul a 15 școli din toată țara (în orașe precum Arad, București, Cluj-Napoca, Iași, Galați, Sibiu, Oradea, Târgu Frumos, Timișoara) au luat parte la activități de terapie prin artă, activități sportive și de dans, vizite la muzee locale, la zoo, ateliere de olărit, de făcut săpun și multe, multe altele.

Copiii s-au simțit minunat împreună cu colegii și profesorii lor, sub motto-ul “A merge cu un prieten prin întuneric este mult mai bine decât a merge singur prin lumină...” (Hellen Keller).

Această activitate a fost finanțată prin fondurile colectate de Fundația Sense Internațional România în cadrul campaniei anuale de strângere de fonduri de la companii prin intermediul facilității 20%.