• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Amintiți-vă de Helen Keller!

Iunie – o lună dedicată persoanelor cu surdocecitate din întreaga lume!

“Cele mai bune şi mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute, și nici măcar atinse. Ele trebuie simţite din inimă”. Aceste cuvinte îi aparțin lui Helen Keller, cea mai cunoscută persoană cu surdocecitate din lume. În fiecare an, în luna iunie, întreaga lume sărbătorește Săptămâna Internațională Helen Keller. În ţara noastră, Sense Internațional (România) a organizat diferite activități pentru a puncta această sărbătoare internațională.

Iată cum au sărbătorit copiii și tinerii cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple din cadrul programului educațional și vocațional!

Amintiți-vă de Helen Keller!

Iată cum au sărbătorit copiii  cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple din cadrul programului de intervenție timpurie !

Copii cu deficiente senzoriale multiple

Iată câștigătorii concursului de fotografie SENSES!

Despre Helen Keller:

Helen KellerÎn ciuda faptului că la vârsta fragedă de 19 luni și-a pierdut total atât văzul cât și auzul, Helen Keller a reușit să devină prima persoană cu surdocecitate absolventă a unei institutuții superioare de învățământ, în anul 1904.

Cu ajutorul unei profesoare cu mult har – Anne Sullivan – a învăţat să citească în limbajul Braille în limbile engleză, franceză, greacă, germană şi latină. Helen Keller a scris numeroase cărți și articole, a luptat pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, a contribuit la deschiderea mai multor spitale şi centre de prevenire a orbirii din numeroase ţări ale lumi.