• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Atinge-le inima cu o faptă bună!

Când l-am văzut prima dată pe Teodor în maternitate, mi-a fost teamă că nu voi reuşi să îl iau nici măcar în braţe pentru că era atât de mic şi firav. Dar apoi, când a intrat în casa noastră, ceva minunat s-a întâmplat… s-a produs aproape instant o apropiere extraordinară. Sunt absolut fermecat de el şi tare mândru de tot ceea ce este“ îşi aminteşte tatăl lui Teo cu emoţie.

Cine este Teo? Teo este un băiețel care în primăvară va împlini trei ani. Adoră să atingă jucăriile luminoase, deși este nevoie de un efort uluitor pentru a le ține cu ambele mânuțe. Este un copil cu surdocecitate, o combinație în diferite grade de deficiențe de văz și de auz, dar și cu grave probleme psihoneuromotorii. Terapiile săptămânale la Centrul de Sprijin în Intervenție Timpurie din Iași ajută mult, iar părinții observă progrese mici, dar constante, în  fiecare zi.

Atinge-le inima cu o faptă bună! Vei atinge inima tuturor copiilor din Programul de Intervenție Timpurie din cele 4 centre din țară, din București, Timișoara, Oradea și Iași, unde Sense Internațional România a creat modele de bună practică.

Află mai multe despre cum poți sprijini copiii cu surdocecitate direcționând 20% din impozitul pe profit AICI.

Copiii între 0-3 ani sunt evaluați de către o echipă multidisciplinară formată din specialiști în intervenție timpurie, psihologi, psihopedagogi, kinetoterapeuți, asistenți sociali, oftalmologi, audiologi, neonatologi și, cel mai important, părinți. În funcție rezultatele evaluării, se recomandă un plan de intervenție individualizat care conține terapii specializate – stimulare polisenzorială, antrenament vizual și auditiv, logopedie și kinetoterapie.

Intervenția timpurie, de altfel benefică în dezvoltarea oricărui copil, este crucială în cazul  copiilor cu surdocecitate. Cu cât se începe mai devreme stimularea văzului și a auzului, cu atât cresc șansele copiilor de a se dezvolta armonios.

La fel ca Teo, peste 200 de copii cu surdocecitate ar putea  beneficia de terapii specializate. Ajutorul dvs. poate oferi unui copil șansa de a se dezvolta armonios, iar părintelui speranța unui viitor mai bun pentru copilul său!

Programul de Intervenție Timpurie, dedicat nou-născuților și copiilor cu probleme senzoriale, este dezvoltat de către organizația noastră încă din 2007. Ceea ce ne motivează să continuăm sprijinirea centrelor de sprijin în interventie timpurie sunt rezultatele obținute până acum:

  • Am facilitat screening-ului auditiv pentru 103,581 de nou-născuți și testarea vizuală pentru 17,049 de copii;
  • Am susținut 212 copii în cele 4 centre de sprijin în intervenție timpurie din București, Iași, Timișoara și Oradea;
  • Am consiliat și informat 424 de părinți și membri ai familiilor cu care am lucrat;
  • În iunie 2016, 175 de copii și părinți au participat la diferite activități creative pentru a sărbători Săptămâna Internațională Helen Keller.