• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Curs de inițiere în surdocecitate

În perioada 2-5 noiembrie, Sense Internațional România a organizat al patrulea curs de inițiere în surdocecitate din cadrul proiectului vocațional Sens pentru Viață, proiect finanțat de Fundația Orange și Fundația Medicor. Acest curs s-a adresat profesorilor psihopedagogi din București, Craiova, Oradea, Iași și Timișoara care lucrează cu copii și tineri cu surdocecitate.

Timp de 4 zile, participanții au pătruns în tainele acestei deficiențe multisenzoriale, dobândind cunoștințe teoretice dar și abilități practice în munca cu acești copii.

De la debutul acestui proiect în 2012, 68 de profesori au fost instruiți în domeniul surdocecității de către echipa de traineri formată din Lect. Univ. Dr. Cristian Buică-Belciu de la Universitatea București, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Departmanetul de Psihopedagogie Specială  și psiholog Gabriela Jianu, formator național în surdocecitate și coordonator al Centrului de Sprijin în Intervenție Timpurie Timișoara.

Curs de initiere in surdocecitate”Acest curs a cuprins multă informație utilă pe care o vom avea la dispoziție oricând, dar partea practică o apreciez cu nota 10*” Aurelia Copăcian, Centrul Școlar pentru Educație Inclusivă CRISTAL, Oradea

”Consider că mi-a fost foarte folositor acest curs, mi-au fost clarificate multe noțiuni, am aflat multe informații, am aflat de unde pot obține informații. Am aflat și părerile altora, am făcut schimb de experiență” Marcov Silvana, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Pufan Timișoara