• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Bucurie cu Sens(e)

Așa cum obișnuim de ceva vreme, la început de an, copii și tineri din școlile speciale partenere, părinți și profesori, se bucură de iarnă și zăpadă alături de echipa Sense Internațional România, activitate care face  parte din proiectul „Educație cu Sense Internațional” finanțat de Fundația Nelumbo și Sense International UK.

În februarie și martie 2023 am derulat două astfel de activități, mai exact două excursii de orientare și mobilitate, la Predeal. În prima excursie au fost prezenți 13 elevi, 2 mămici și 6 profesoare de la școlile partenere din Arad, București, Focșani, Galați și Timișoara, iar în cea de-a doua excursie ne-am aflat în compania a 15 elevi, 3 mămici și 6 profesoare de la școlile partenere din Arad, București, Buzău, Cluj Napoca, Iași, Sibiu, Târgu Frumos și Timișoara.

Atât în prima excursie, cât și în a doua, am încercat să creăm un mediu cât mai plăcut și sigur pentru toți participanții, iar principala abordare folosită a fost de învățare prin joc. În cadrul atelierelor de lucru au fost activități și jocuri de cunoaștere, îndemânare și dezvoltare de viață independentă și socializare atât individual, cât și în echipe, iar modalitatea de comunicare a fost adaptată în funcție de nevoile grupului.

Pe lângă atelierele de lucru și de creație de unde au rezultat mărțișoare, felicitări și desene absolut splendide, participanții au avut parte și de ieșiri în natură. În februarie, am avut parte de zăpadă din abundență și ne-am bucurat împreună de minunatul derdeluș chiar de la pensiunea unde am fost cazați, dar și de o plimbare până la pârtia din Azuga și de o experiență inedită cu telegondola până la nori. În cea de-a doua excursie, chiar dacă zăpada s-a topit, bucuria a rămas, astfel ne-am aventurat în plimbare până la pârtia Clăbucet din Predeal dar și într-o călătorie cu trenul până la Sinaia unde am vizitat cele doua castele – Peleș și Pelișor.

Mai multe imagini ale excursiilor aici: februarie, martie