• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Emoție, entuziasm și energie pozitivă pentru Sense International (România)

Sentimentul pe care l-am avut pe toată perioada conferinței a fost că ma aflu pe o altă planetă… Așa descrie cea de-a 16-a Conferință Mondială Deafblind International Gabriela Jianu, specialistă în intervenție timpurie din Timișoara, participantă la eveniment.

Sense Internațional (România) a fost gazda unei conferințe cu totul și cu totul speciale care a adus în București, la JW Marriott Grand Hotel aproape 400 de participanți din 50 de țări, în perioada 25-30 mai 2015.

Au fost zile pline de emoție, de entuziasm și de energie pozitivă, în care persoane cu surdocecitate din lumea întreagă, însoțitori și interpreți, specialiști în educație și comunicare au împărtășit experiențe unice, au învățat unii de la alții, au legat noi prietenii.

Liliana Preoteasa

Liliana Preoteasa

Prezentă la deschiderea oficială a conferinței alături de mulți alți invitați de seamă, doamna Liliana Preoteasa, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării Științifice a menționat: ”Motivul pentru care am dorit să fiu aici este faptul că o cunosc pe Cristiana Salomie și Sense Internațional (România) de când sunt în cadrul ministerului. Cred că SI(R) este unul dintre cei mai buni parteneri pe care ministerul educației îi are, un partener care a influențat politici, dar a făcut-o într-un mod tăcut, un prieten bun care nu a făcut mult zgomot dar a făcut multe.”

Unul din momentele cele mai emoționante a fost decernarea premiilor Deafblind International, premii acordate celor care au o contribuție deosebită la îmbunătățirea vieții persoanelor cu surdocecitate din întreaga lume. Printre câștigătorii acestei ediții se numără și Cristiana Salomie, Director Sense International (România), care a primit Premiul Lifetime Achievement pentru contribuții deosebite aduse serviciilor adresate persoanelor cu surdocecitate în România.

Cristiana Salomie, Gill Morbey

Cristiana Salomie, Gill Morbey

Este dificil de rezumat într-un text scurt atmosfera deosebită a celor cinci zile: 4 sesiuni plenare, 98 de ateliere și 27 de sesiuni de postere, o cină de gala relaxantă și plină de voie bună, tineri voluntari speciali și dedicați cauzei, zeci de metode și stiluri de comunicare specific persoanelor cu surdocecitate…

Prezentă la eveniment în calitate de partener media, Televiziunea Română a surprins momentele cheie ale conferinței și le-a redat în cadrul emisiunii Oameni ca noi, emisiune realizată de Dana Rusu, ce poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-oameni-ca-noi-342047#