• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

2% pentru copiii cu surdocecitate

Alex are 5 ani. S-a născut cu Sindrom Down. La vârsta de 6 luni, mama a realizat că băiețelul ei, pe lângă problemele specifice acestui sindrom, are atât probleme de văz cât și deficiență de auz. Pe vremea aceea, când a început programul de intervenție timpurie în cadrul Centrului de Sprijin în Intervenție Timpurie dezvoltat de Sense Internațional (România) în cadrul Grădiniței pentru Hipoacuzici nr. 65 din București, Alex stătea pe jos, sub masă, avea un echilibru precar și nu prezenta nicio forma de comunicare.

O echipă formată din specialiști în intervenție timpurie, psihopedagogi și fizioterapeuți au lucrat intens cu Alex, acum fiind un copil mult mai relaxat, mai sociabil și capabil să comunice cu cei din jur, chiar dacă se află încă într-o etapă incipientă, în care folosește doar acțiuni indicatoare și gesturi naturale.

Acum, Alex este în grupa mică, la aceeași instituție, alături de încă trei copii cu deficiențe senzoriale multiple.

Eforturile depuse de Sense Internațional (România) de-a lungul anilor au făcut posibilă existența acestor clase cu maxim 4 copii cu surdocecitate/deficiențe senzoriale multiple în școlile speciale din România, unde lucrează profesori instruiți de SIR în domeniul surdocecității.

Alegeți să redirecționati 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014 către Sense International (România). Veți acorda copiilor cu surdocecitate din România ȘANSA unei intervenții și educații croite după nevoile lor specifice și ȘANSA învățării unei meserii. Detalii AICI.