• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

COMUNICARE TOTALĂ

Întâlnirea rețelei profesorilor – Comunicarea totală – un obiectiv esențial în educarea copiilor cu deficiențe senzoriale multiple / surdocecitate – a avut loc în martie 27-20 la Sibiu. Această întâlnire a fost una special.

Pe lângă faptul că subiectul a fost deosebit de interesant pentru cei 44 de participanți de la 12 instituții de învățământ (Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Universitatea Babeș-Bolyai – Departmentul de Psihopedagogie Specială și școli special care au clase pentru copii cu surdocecitate din București, Cluj Napoca, Timișoara, Sibiu, Iași, Fălticeni, Oradea și Craiova), evenimentul a fost unul special pentru că a marcat sfârșitul proiectului educational, la 14 ani de la înființarea primelor clase.

Aceasta a fost ultima dintr-o serie de 28 de astfel de întâlniri și am profitat de ocazie pentru a prezenta un rezumat al principalelor realizări din această perioadă.

Am fost una dintre persoanele norocoase să colaborez cu organizația Sense Internațional (România) în decurs de aproape 10 ani. În tot acest timp eu am primit mereu informații și material care m-au ajutat să mă dezvolt professional, să mă implic cu mai multă dăruire și seriozitate în munca cu copiii speciali, să cunosc alți specialiști cu care să schimb impresii, păreri și bune practici.

Eu vă mulțumesc! Mia Ștampăr, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Pufan, Timișoara

Sper ca în viitor să pot să îmi împărtășesc experiența teoretică și practică cu colegii care au mai puțină experiență și să îmi aduc aportul în îmbunătățirea calității vieții copiilor cu DSM.

Eva Oprea, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă CRISTAL, Oradea