• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

SENS PENTRU VIAȚĂ – O ȘANSĂ PENTRU TINERII CU SURDOCECITATE DIN ROMÂNIA

Aprilie 23, 2015. Fundația Orange a desemnat câștigătorii ediției 2015 a programului de finanșare Lumea prin culoare și sunet, Sense Internațional (România) fiind una dintre cele 7 organizații câștigătoare, prmind o finanțare pentru a implementa proiectul “Sens pentru viață – o șansă pentru tinerii cu surdocecitate din România”, începând cu 1 iulie 2015.

Scopul principal al acestui proiect este acela de a furniza servicii vocaționale tinerilor cu surdocecitate (combinație de deficiențe de văz și de auz) și deficiențe senzoriale multiple, în cadrul unor tipografii digitale, oferindu-le șansa de a învăța o meserie.

SI(R) dorește să extindă rețeaua de tipografii digitale la Buzău – Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive și la Focșani – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Elena Doamna„, consolidând în același timp tipografiile existente din Arad – Liceul Special „Sfânta Maria” și din Timișoara – Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu”. Astfel, 60 de tineri cu surdocecitate vor învăța o meserie care le va oferi șansa unui trai independent.

Dorim să creștem nivelul de conștientizare privind nevoile persoanelor cu surdocecitate, deschizând calea către includerea acestor servicii vocaționale în sistemul românesc de educație.

Nu în ultimul rând, vom asigura accesul la terapii specializate unui număr de 32 de copii cu surdocecitate din Oradea, Iași și Timișoara, pregătindu-i pentru dobândirea cu succes a aptitudinilor vocaționale.

Acest proiect face parte dintr-o abordare strategică pe termen lung prin care SI(R) dorește să dezvolte modele de bună practică care să fie apoi preluate și replicate de autoritățile naționale în întreaga țară.