• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

La Mulți Ani, copii!

Dorim tuturor copiilor din lumea întreagă un sincer și călduros LA MULȚI ANI azi, de 1 Iunie. Tot azi, anunțăm cu mult drag startul Sărbătorii Internaționale Helen Keller, un eveniment atât de drag nouă, o lună dedicată conștientizării surdocecității sub sloganul Din nou împreună!

Le mulțumim celor 14 școli partenere care, până la acest moment, ne-au transmis cu bucurie planurile lor pentru sărbătorirea unei personalităţi marcante din domeniul surdocecităţii, Helen Keller.

Din nou împreună!

Pe parcursul lunii iunie, aproximativ 500 de copii cu surdocecitate și deficiențe senzoriale din Arad, București, Buzău, Cluj Napoca, Focșani, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu Frumos și Timișoara, alături de peste 150 de profesori și părinți, vor desfășura activități diverse pentru a marca acest moment special în lumea surdocecității: ateliere creative de scultură, pictură și desen, jocuri senzoriale, teatru, pantomimă și dans, artă culinară, grădinărit, acțiuni de conștientizare în comunitate, excursii în natură, vizite la muzeu, terapie cu cai etc.

Dorința noastră este aceea de a oferi şansa copiilor și tinerilor cu surdocecitate de a fi remarcaţi nu doar datorită unicităţii lor, dar mai ales datorită faptului că având susţinere, orice copil, tânăr, adult cu surdocecitate poate arăta ceea ce poate face şi modul în care se poate implica.

Partenerii noștri

Arad, Liceul Special Sfânta Maria; Arad, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă; București, Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere; București, Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz Sfânta Maria; București, Liceul Tehnologic Special nr. 3; Buzău,  Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive; Buzău, Liceul Special pentru Copii cu Deficiențe de Vedere; Cluj Napoca, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere; Focșani, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna; Galați, Școala Profesională Specială Paul Popescu Neveanu, structură a Școlii Profesionale Speciale Emil Gârleanu; Iași, Liceul Tehnologic Special Vasile Pavelcu; Oradea, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Cristal; Sibiu, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2; Târgu Frumos, Liceul Special Moldova; Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Constantin Pufan.

Sursa foto: Hannah Busing on Unsplash