• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Ramona Antonie – Asistentul Social al Anului 2017 pentru Persoanele cu Dizabilități!

Un premiu dedicat persoanelor cu surdocecitate din toată țara de către colega noastră dragă, Ramona Antonie, care a câștigat titlul  ”Asistentul Social al Anului 2017 pentru Persoanele cu Dizabilități din România”.

Gala Națională a Excelenței în Asistența Socială, din 20 martie de la Ateneu Român, a început cu multe emoții pentru toată echipa Sense Internațional România, care a așteptat cu entuziasm rezultatele pentru categoria Asistență Socială în domeniul persoanelor cu dizabilități. La această categorie s-au înscris 60 de asistenți sociali din țară și au rămas doar 3 asistenți sociali finaliști în urma etapei de votare.

Emoțiile au culminat cu auzirea numelui ei în calitate de câștigător al acestui premiu care vine după peste 12 ani de muncă în beneficiul copiilor și tinerilor cu surdocecitate din România.

Anul 2017 a fost o provocare și un mod inedit de a arăta ce înseamnă surdocecitatea publicului larg, din 12 orașe din țară, unde oamenii puteau experimenta în cortul senzorial timp de câteva clipe fără văz și auz. Ramona a parcurs alături de colegii din echipă, în 2017, peste 3635 de km prin țară cu acest cort senzorial, a strâns 1247 de semnături pentru drepturile persoanelor cu surdocecitate, iar proiectul Sensabilitate s-a bucurat de 46 de apariții media.

Cu siguranță acest premiu, dedicat din suflet tuturor persoanelor cu surdoceciate din țară, este o dovadă a implicării și dăruirii Ramonei în toți acești ani în care s-au dezvoltat proiecte în cadrul fundației, a promovat profesia de asistent social prin munca ei și a demonstra că aceste persoane pot reuși, dacă beneficiază de servicii adecvate.

Felicitări din tot sufletul, Ramona, și îți mulțumim din inimă pentru toată dedicarea ta! Ne bucurăm că te avem alături și că ne demonstrezi ceea ce Helen Keller obișnuia să spună, prin faptele tale de zi cu zi: Singuri putem face atât de puțin, împreună putem face atât de mult!

Mai jos puteți urmări discursul plin de emoție al Ramonei din cadrul Galei:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Discursul Ramonei:

Bună seara, mulțumesc enorm. Am emoții foarte mari. Mai devreme spuneam că nu am deloc emoții, că nu o să am nicio problemă  când și dacă o să ajung aici. Dar uite că am o mulțime de emoții. Mulțumesc enorm colegelor mele minunate, care m-au susținut să ajung aici și colegei care a insistat să mă înscriu.

Este o muncă titanică ce facem noi, la Sense Internațional România. Promovăm drepturile persoanelor cu deficiențe senzoriale multiple, de văz și auz, adică surdocecitate.

Și profit de ocazie, că vă am pe toți, toți asistenții sociali din România care sunt aici, și să vă rog să le oferiți informații și servicii adecvate acestor persoane, pentru că în funcție de ceea ce primesc, merg mai departe.

Și nu întâmplător, astăzi, domnul Vasile Adamescu, persoană cu surdocecitate, total nevăzătoare și total neauzitoare, și-a lansat cel de-al doilea volum autobiografic.

Deci, cu servicii adecvate, pot să reușească și să se integreze. Și cu ajutorul vostru, acest lucru se poate întâmpla.

Practic, dedic acest premiu tuturor persoanelor cu surdocecitate din țară.

Vă mulțumesc mult.