• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Sărbătorind-o pe Helen Keller

Helen KellerÎn fiecare an, în luna iunie, Sense Internațional (România) sărbătorește viața și curajul remarcabil al lui Helen Keller, făcând cunoscută cauza surdocecității în întreaga țară.

Helen Keller, poate cea mai reprezentativă persoană cu surdocecitate din lume, a fost o ființă cu totul și cu totul deosebită, care a reușit să aibă o viață extrem de frumoasă și de împlinită, în ciuda faptului că nu vedea și nu auzea deloc.

Ține-ți chipul spre soare

Ține-ți chipul spre soare și nu vei vedea niciodată umbra… Helen Keller

Anul acesta 130 de copii, părinți, profesori, medici și alți specialiști din proiectul “Intervenția timpurie la nou-născuții cu deficiențe senzoriale multiple din România – o abordare unică și inovativă inițiată de societatea civilă” au petrecut zile minunate și s-au bucurat împreună în București, Oradea, Timișoara și Iași.

Copiii, alături de părinți și profesori, s-au plimbat pe lac cu bărcuțele, s-au jucat și au călărit ponei, au plantat magnolii și copaci, au pictat și s-au bucurat de natură, au fost la înot și călărie – toate aceste activități având la bază stimularea senzorială.

Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsă, Fondul Tematic pentru Participarea Societății Civile, Schema de grant pentru ONG-uri – Componenta Social.

Frumusețe în orice

Există frumuseţe în orice, chiar şi în tăcere şi în întuneric… Helen Keller

Proiectul Sens pentru viață, finanțat de Fundația Orange România și de Fundația Medicor, a fost o și el ocazie deosebită pentru a marca acest moment deosebit.

Peste 140 de copii, părinți, profesori și alți specialiști din Arad, București, Galați, Iași și Timișoara au jucat teatru, au cântat, au pictat, au desenat, au sădit flori, au zburat cu avionul, au modelat marțipan, au călărit și au vizionat filme documentare despre viața lui Helen Keller.