• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

TIPOGRAFII DE AZI ȘI DE MÂINE

Nu este o întâmplare faptul că anul în care Fundația Sense Internațional România împlinește 18 ani de activitate este și anul în care prima generație de viitori tipografi devin absolvenți. Am participat azi, cu emoție și mândrie, la festivitatea de absolvire a clasei a XII-a tipografie din cadrul Școlii Profesionale Speciale pentru Deficienți de Auz Sfânta Maria București.

Aici, la fel ca la Liceul Tehnologic Gheorghe Atanasiu din Timișoara, termină zilele acestea școala profesională primii 17 tineri absolvenți – 10 copii în București și 7 în Timișoara. Dintre aceștia, 7 sunt deja angajați în domeniu, 5 în București și 2 în Timișoara.

Ne bucurăm de reușita actestor școlii și le dorim proaspeților absolvenți mult succes în viață și multe împliniri!

Începând cu anul 2012, Sense Internațional România, împreună cu Fundația Orange și Fundația Medicor, au sprijinit financiar, material și tehnic  dezvoltarea a 8 centre vocaționale în Arad, București, Buzău, Craiova, Focșani, Galați, Iași și Timișoara în cadrul școlilor speciale partenere din aceste orașe. Peste 240 de copii și tineri cu surdocecitate și deficiențe senzoriale au învățat și învață în aceste centre în domenii precum: tipografie digitală, modelare marțipan și horticultură.