• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Cursul ne-a deschis si ochii, si mintea, si o cale de a actiona pe viitor

Timp de 4 zile, profesorii de la Liceul Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Elena Doamna Focșani și Școala Gimnazială Speciala Sfânta Maria din București au participat activ la cursul de formare în domeniul surdocecității.

Formatorii cursului, psiholog Gabriela Jianu, formator național în domeniul surdocecității și lector univ. dr. Cristian Buică-Belciu, au reușit să îmbine cu succes elementele de teorie (concepte, definiții, etiologie, metode și tehnici de comunicare, evaluare, orientare și mobilitate) cu aplicații și exerciții practice (studii de caz, joc de rol și filme).

Participanții s-au dovedit extrem de motivați, implicați și dornici să afle cât mai multe despre surdocecitate. Au pus intrebări, au adus în discuție cazuri mai dificile cu care se confruntă la clasă, au înțeles aspecte pe care până acum nu le înțelegeau…

Cursul ne-a deschis si ochii, si mintea, si o cale de a actiona pe viitor, spune doamna Ioana Cherciu, directoarea școlii din Focșani. Suntem la rândul nostru convinși că acest curs este începutul unei frumoase colaborări și prietenii.

Psih. Gabriela Jianu, formator national in surdocecitate

Psih. Gabriela Jianu, formator national in surdocecitate

Lector Univ. Dr. Cristian Buică-Belciu

Lector Univ. Dr. Cristian Buică-Belciu

Acesta este cel de-al treilea curs organizat de Sense Internațional (România) în cadrul proiectului Sens pentru viață, proiect vocațional finanțat de Fundația Orange și Fundația Medicor. Până acum, 48 de profesori din Arad, București, Buzău, Focșani, Galați, Iași și Timișoara au fost instruiți pentru a putea lucra cu tinerii cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple din centrele vocaționale înființate în școlile pe care le reprezintă. Există o seră în Galați, un laborator pentru modelarea marțipanului în Iași și tipografii în Arad, București și Timișoara, alte două tipografii urmând a fi înființate în Buzău și Focșani, pentru un număr de 85 de tineri dornici să învețe o meserie.