• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Evoluția surdocecității – ce urmează?

Timp de două zile, Sense Internațional România a participat la Conferința Internațională Evoluția surdocecității – ce urmează?, eveniment ce a avut loc la Moscova în 3-4 aprilie 2018. Organizatorii conferinței au fost Connection – Deafblind Support Foundation și Yaseneva Polyana.

A fost o conferință în care cuvântul cheie a fost evoluția și modul în care lumea modernă este într-o continuă schimbare, ceea ce face ca și dizabilitatea, mai specific surdocecitatea, să se afle într-o permanentă și continuă evoluție.

Toate prezentările au fost extrem de interesante și au acoperit teme precum cauzele surdocecității și tendințele actuale, aspecte clinice în recuperarea persoanelor cu dizabilități multiple, aspecte psihologice și pedagogice prin folosirea tehnologiei hi-tech, cerințe moderne în formarea specialiștilor ce lucrează în domeniu, precum și tehnologii asistive moderne ce vin în sprijinul persoanelor cu deficiențe senzoriale.

Întreaga conferința a fost organizată sub lumina benzilor desenate ce descriu dizabilitățile ca super-puteri, aflate la îndemâna unor super-eroi – persoanele cu dizabilități. În prezentarea făcută despre drumul parcurs de România în domeniul surdocecității, am adus în discuție propriul nostru super-erou, pe domnul Vasile Adamescu și nu mică a fost surpriza să aflăm cât de cunoscut este în Rusia.

Mai jos găsiți o serie de 6 imagini, fiecare cu o poveste cu super-eroi, realizate de Happy People events. Mulțumim, Iulian Dogariu, pentru traducerea lor din rusă în română.