• Română
  • English
Zoom in Regular Zoom out

Vă mulțumim că ați luptat și ați înfruntat viața

Cuvinte de mulțumire adresate domnului Vasile Adamescu de către Etelka Czondi, Director Sense Internațional România (video cu subtitrări + transcriere mai jos):

 

Bună ziua și îmi pare atât de bine să văd un număr atât de mare de participanți.

E o adevărată plăcere și sunt convinsă că pentru domnul Adamescu, faptul că sunt atât de mulți tineri, e o mare bucurie.

Știu că lui îi place foarte mult acest lucru.

Stimate domnule Adamescu,

Viorel, o să te rog, dacă poți să ajuți, să interpretezi

Timp de mai bine de zece ani, am crezut că noi, cei de la fundația Sense Internațional România, am pus temelia, bazele a tot ce se întâmplă în domeniul surdocecității în țara noastră.

Însă am citit cărțile dumneavoastră și mi-am dat seama că mă înșel.

Adevărata fundație și adevărata temelie a ceea ce înseamnă surdocecitate în România sunteți chiar dumneavoastră.

Momentul în care ați pășit prima dată la școală, a fost momentul în care surdocecitatea a început să fie cunoscută și recunoscută.

Dumneavoastră și profesorii dumneavoastră, și prietenii dumneavoastră, suneți promotorii – cei care militați cel mai mult pentru drepturile persoanelor cu surdocecitate.

În 2001 am apărut și noi, ca organizație. Mă refer la Fundația Sense Internațional România.

Abia cinci ani mai târziu, am reușit ca, prin eforturile noastre, ale altor organizații, surdocecitatea să fie recunoscută de legislația din România ca dizabilitate distinctă.

Am lucrat împreună cu Ministerul Educației. Lucrăm împreună cu Ministerul Educației, cu universități, cu școli speciale pentru copii cu probleme de vedere și de auz, cu spitale, cu autorități locale și cu medici.

Însă cred că nu am fi reușit să ajungem unde suntem acum fără dumneavoastră. Domnul Adamescu este membru în Consiliul Director al Fundației Sense Internațional România.

Sunt foarte onorată și sunt mândră să vă cunosc.

Și pentru noi reprezentați speranța că, în lumea asta nebună în care trăim, umanitatea și binele chiar există, chiar dacă de multe ori nici noi nu le vedem și nu le auzim.

Vă mulțumim că ați luptat și ați înfruntat viața. Sunteți un exemplu pentru noi toți.

În final, vreau să vă ofer ceva, domnule Adamescu.

Este o plachetă, o distincție de onoare: Vasile Adamescu,  Promotorul Drepturilor Persoanelor cu Surdocecitate din România.

Pe care să o puneți pe perete, acolo lângă toate celelalte diplome pe care știu că le aveți.

Mulțumesc!

Cu plăcere!