Sense Internaţional România

Zoom in Regular Zoom out

Ce facem

Ce facem

Sense International Romania, prin eforturi constante de lobby și advocacy, a făcut ca legislația să recunoască surdocecitatea ca dizabilitate distinctă în 2006, parte a programului de promovare a drepturilor persoanelor cu surdocecitate.

Programele SIR vizează intervenția timpurie la nou-născutul cu deficiențe senzoriale, o educație adecvată pentru copilul cu surdocecitate, servicii vocaționale pentru tinerii cu surdocecitate.

Cel mai recent proiect, Sensabilitate, își propune să facă surdocecitatea mai cunoscută în rândul oamenilor, dezvoltând www.sensabilitate.ro – resursă cheie în domeniul surdocecității în România.

Proiecte la care lucrăm

PROMOVAREA DREPTURILOR

SIR a depus și depune în continuare eforturi constante de lobby și adovcacy in vederea promovării drepturilor persoanelor cu surdocecitate.
vezi detalii

INTERVENȚIE TIMPURIE

Programul de Intervenție Timpurie se adresează nou-născuților și copiilor mici cu deficiențe senzoriale din Bucuresti, Oradea, Timisoara și Iasi.
vezi detalii

EDUCAȚIE

Programul de Educație se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, în cadrul oferit de acordul de cooperare privind “Educarea copiilor/elevilor cu deficienţe senzoriale multiple în România”.
vezi detalii

VOCAȚIONAL

La solicitarea părinților și a profesorilor, îngrijorați de soarta copiilor lor ajunși în pragul vieții de adult, SIR a conceput Proiectul vocațional Sens pentru viață.
vezi detalii

SENSABILITATE

Platforma www.sensabilitate.ro – o platformă online accesibilă, interactivă și dinamică, un instrument de comunicare și o sursă de informații relevante și de actualitate în domeniul surdocecității.
vezi detalii